Τι απαντά η ΝΔ στη Μέρκελ: Δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση Μητσοτάκη στο Σκοπιανό

default image

Πηγές της ΝΔ καλωσόριζαν τη Γερμανίδα καγκελάριο στην Ελλάδα και εξέφραζαν ικανοποίηση γιατί επιβεβαίωσε ότι κατανοεί την αντίθεση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Το άδειασμα της Άνγκελα Μέρκελ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Σκοπιανό κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Αλέξη Τσίπρα σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να θέλουν να ανοίξουν πόλεμο με τη Γερμανίδα καγκελάριο αλλά επιμένοντας στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο μια εποικοδομητική και εφ όλης της ύλης συζήτηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ την οποία καλοσωρίζει στην Ελλάδα” ανέφεραν ειδικότερα πηγές της ΝΔ και προσέθεταν: “Ως προς τις σημερινές της δηλώσεις για το Σκοπιανό, η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι κατανοεί την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στη συμφωνία των Πρεσπών, όπως για την παραδοχή της δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.”

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μητσοτάκης θα συναντηθεί κατ ιδίαν με την κ.Μέρκελ στις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής στην οικία του Γερμανού πρέσβη Γενς Πλέτνερ.

Από την πλευρά της ΝΔ επισήμαιναν επίσης ότι ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ μέσω twitter διέψευσε ότι υπήρξε συνέντευξη του που τον ήθελε να αντιτίθεται στη θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό, όπως ανέφερε αρχικά ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και αναπαρήγαγε η ΕΡΤ. Εκαναν μάλιστα λόγο για προπαγάνδα με fake news.

“Σέβομαι απολύτως την ευαισθησία του ελληνικού λαού στο ονοματολογικό ζήτημα με την πΓΔΜ. Δεν υπήρξε συνέντευξή μου γι αυτό το θέμα. Σέβομαι τη στάση του Κυρ. Μητσοτάκη και πιστεύω βαθιά ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα σε σταθερότητα και ευημερία, καταπολεμώντας το λαϊκισμό”, έγραψε ειδικότερα στο twitter ο κ.Βέμπερ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα