Τι έγινε με τα sms για τους εμβολιασμούς – Ποιοι ακυρώθηκαν και γιατί

Τι έγινε με τα sms για τους εμβολιασμούς – Ποιοι ακυρώθηκαν και γιατί
Εμβολιασμοί Eurokinissi

Ακυρωτικά sms έλαβαν πολλοί γεννηθέντες το 1991 που έσπευσαν να δηλωθούν στην πλατφόρμα των εμβολίων. Τι συνέβη και ποια είναι η λύση.

Ακυρωτικά SMS έλαβαν αρκετοί γεννημένοι το 1991, που έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολίασμό τους με το σκεύασμα της AstraZeneka.

Το πρόβλημα προέκυψε καθώς το σύστημα διάβασε όχι την χρονιά γέννησης, αλλά την ημερομήνια και καθώς οι συγκεκριμένοι δεν είχαν συμπληρώσει την 30ετία, έλαβαν εκ των υστέρων ακυρωτικό sms.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, όσοι έλαβαν ακυρωτικά SMS ήταν ελάχιστοι και τα ραντεβού τους θα επαναπρογρομματιστούν, καθώς το θέμα φέρεται να έχει αντιμετωπιστεί.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ήδη η ανταπόκριση είναι μεγάλη, με 60.000 ραντεβού να κλείνονται μέσα σε λίγες ώρες: “Η πλατφόρμα άνοιξε από χθες το βράδυ για όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση κι ήδη όσοι πολίτες είναι από 30-39 ετών έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα και μάλιστα κλείστηκαν 60.000 ραντεβού, δηλαδή 30.000 άτομα”.

Το πλάνο στην συνέχεια είναι τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου να ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca. Η ίδια διαδικασία, δηλαδή, με τους 30-39.

Σύμφωνα με το πλάνο της προτεραιόποιησης, το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49, έτσι ώστε να μπορούν, αν θέλουν, να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια: Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson, το οποίο θα χορηγείται από 5 Μαΐου.

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς πλέον τρόπους. Όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους. Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα