Τηλεφωνική επικοινωνία Κοτζιά με Έιντε και τον Ιρανό ΥΠΕΞ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ Ν. ΚΟΤΖΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΟΥ ΚΟΣΟΣΒΟ E. HOXHAJ . (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ Ν. ΚΟΤΖΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΟΥ ΚΟΣΟΣΒΟ E. HOXHAJ . (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κατάρ και τον Αμερικανό πρέσβη

Δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε τις τελευταίες ώρες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, με θέμα την επόμενη συνάντηση τους, αλλά κυρίως τις προϋποθέσεις και τις προετοιμασίες για την πραγματοποίηση της δεύτερης Διάσκεψης της Γενεύης.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε επίσης ο κ. Κοτζιάς και με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Ζαρίφ, με τον οποίο συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής με αφορμή την κρίση που έχει ξεσπάσει και τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων έξι αραβικών κρατών με το Κατάρ.

Με το ίδιο αντικείμενο, ο υπουργός Εξωτερικών είχε επίσης συνάντηση την Τρίτη στο υπουργείο Εξωτερικών με αντιπροσωπεία του Κατάρ.

Να θυμίσουμε ότι, όπως έχει γίνει γνωστό, η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ντόχα θα αναλάβει να εκπροσωπεί στο εξής διπλωματικά την Αίγυπτο μετά την απόφαση του Καΐρου «να βάλει τέλος στις διπλωματικές σχέσεις του με το κράτος του Κατάρ, το οποίο επιμένει να υιοθετεί μια συμπεριφορά εχθρική έναντι της Αιγύπτου».

Την απόφαση της διπλωματικής εκπροσώπησης του Καΐρου έλαβε ο κ. Κοτζιάς ανταποκρινόμενος θετικά στο αίτημα που του διατύπωσε ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Σάμεχ Σούκρι, στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε μαζί του. Η Ελλάδα, όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων που διατηρεί με τον αραβικό κόσμο, είναι στη διάθεση όλων των πλευρών, ώστε να συμβάλλει με κάθε τρόπο προς όφελος της περιφερειακής συνεργασίας και σταθερότητας.

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς δέχτηκε την Τρίτη στο ΥΠΕΞ και τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, με τον οποίο συζήτησε την πορεία των διμερών σχέσεων των δύο χωρών ενόψει του επικείμενου ταξιδιού του κ. Πάιατ στις ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κρίση στο Κατάρ: H Ελλάδα θα εκπροσωπεί την Αίγυπτο στο εμιράτο

SHARE:

24Media Network