Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη για την επίθεση Τουρκοκυπρίων κατά της δύναμης του ΟΗΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη για την επίθεση Τουρκοκυπρίων κατά της δύναμης του ΟΗΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης intime

Κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κύπρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την επίθεση Τουρκοκυπρίων κατά της δύναμης του ΟΗΕ.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν μετά τις 3 το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητοστάκης και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριοστοδουλίδης, ενώ Αθήνα και ευκωσία παραμένουν σε πλήρη συντονισμό σχετικά με την επίθεση Τουρκοκυπρίων κατά μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη της Κύπρου.

Ήδη σε έντονους τόνους είναι η αντίδραση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών:

«Η απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων εντός της νεκρής ζώνης αποτελεί κατάφορη παραβίαση του status quo, ενώ η επίθεση σε μέλη ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ συνιστά πράξη περιφρόνησης της διεθνούς νομιμότητας.

Οι παράνομες εργασίες πρέπει να σταματήσουν άμεσα και είναι ανάγκη να αποφευχθεί κάθε είδους δραστηριότητα που θα προκαλέσει περαιτέρω κλιμάκωση», όπως τονίζεται.

Σε καταδίκη της επίθεσης προχώρησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ τονίζοντας πως η διασφάλιση της ασφάλειας των ειρηνευτικών δυνάμεων και η αποκλιμάκωση της κατάστασης πρέπει να παραμείνουν προτεραιότητα.

Από την πλευρά του και ο Ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέ Μπορέλ κάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εξουσιοδοτημένη αρχή της αποστολής στην ουδέτερη ζώνη του ΟΗΕ και να συνεχίσει τις εργασίες σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα.

Και οι πρεσβείες των τριών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην Λευκωσία, ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία σε κοινή ανακοίνωση, καταδικάζουν τα επεισόδια και εκφράζουν τις ανησυχίες για την έναρξη μη εξουσιοδοτημένης κατασκευής δρόμου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα