Το τηλεφώνημα Γιώργου Παπανδρέου σε Σημίτη: "Επανάληψη του βρώμικου '89"

Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής
Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής EUROKINISSI

Ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε για συμπαράσταση στον Κώστα Σημίτη, του οποίοι οι λογαριασμοί έχει διαταχθεί να ανοιχθούν στο πλαίσιο έρευνας. Το Μαξίμου προσπαθεί να εμποδίσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν στο «σπίτι» τους, δήλωσε ο Απόστολος Κακλαμάνης

Ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Κώστα Σημίτη και του εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου επεσήμαναν πως πρόκειται για γελοία και άθλια προσπάθεια επανάληψης του «βρόμικου ‘89».

Εν τω μεταξύ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης με μία πολύ σκληρή δήλωση του όχι μόνο μιλά για επανάληψη του βρώμικου '89 αλλά για προσπάθεια εγκλωβισμού από το ΣΥΡΙΖΑ των πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ:

"Η επιχείρηση σπίλωσης του Κώστα Σημίτη από τους επιγόνους των σχεδιαστών και εκτελεστών της επιχείρησης του «βρώμικου ‘89» πρέπει να αφυπνίσει, όσους και όσες καταλαβαίνουν ότι στόχος δεν είναι μόνον ο πρώην Πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ. Όπως και τότε στόχος δεν ήταν μόνο η ηθική εξόντωση και βιολογική, ακόμη, του βαρύτατα ασθενούντος Ανδρέα Παπανδρέου. Κύριος στόχος και στο «βρώμικο ‘89» ήταν η διάλυση και η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ από την «Αριστερά» μαζί με τη Δεξιά. Τώρα είναι η συνειδησιακή «εγκάθειρξη» των οπαδών του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν ως ψηφοφόροι και βρίσκονται σαν «προσωρινώς κρατούμενοι» στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην επιστρέψουν ελεύθεροι στο «σπίτι» τους. Είναι όλοι εκείνοι που αντιλαμβάνονται πια ότι έπεσαν θύματα, όπως και ολόκληρη η χώρα, του κ. Τσίπρα, της ομάδας του, και των άλλων πολιτικών απατεώνων. Εκείνων που αφού λυμαίνονταν πιο πριν το ΠΑΣΟΚ, λιποτάχτησαν την ώρα που η κυβέρνησή του, έδινε τη μάχη να μην καταρρεύσει η πατρίδα, να μην οδηγηθούμε στη σημερινή εξαθλίωση και το διαγραφόμενο σκοτεινό μέλλον.

ADVERTISING

Ελπίζω ότι έστω και αργά τόσο η σημερινή, όσο και οι πρώην Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλοι – όλες, που τιμηθήκαμε από τα εκατομμύρια των Ελλήνων και Ελληνίδων. Όλων εκείνων που  πίστεψαν στην ειρηνική, πατριωτική, δημοκρατική και κοινωνική επανάσταση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος θα εγκαταλείψουμε προσωπικές στρατηγικές που εκφράστηκαν με τίτλους ΕΛΙΑ, ΔΗΣΥ, ΚΙΝΑΛ για να υπερασπιστούμε τις αξίες, το έργο και τις ελπίδες που ενσωματώνει η στρατηγική του Κινήματος μας για ένα καλύτερο μέλλον του ελληνικού λαού."

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα συναντηθεί με τον κ.Σημίτη τη Δευτέρα όπως επιβεβαίωσε νωρίτερα η Χαριλάου Τρικούπη.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για "πολιτικό σχέδιο που οργάνωσαν εναντίον της δημοκρατικής παράταξης Μαξίμου, ΑΝΕΛ και η καραμανλική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη".

Χθες η κ.Γεννηματά είχε συγκρουστεί στη Βουλή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπερασπίστηκε τον Κ. Σημίτη , χαρακτηρίζοντας αδίστακτη την κυβέρνηση.

Ειδικότερα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έφτασε στο να προσπαθήσει να πλήξει τον Κ. Σημίτη, «τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε, των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιώργος Παπανδρέου, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνάντηση Γεννηματά με Σημίτη τη Δευτέρα

SHARE:

24Media Network