Τηλεκπαίδευση στα Δημοτικά: Φιάσκο και διαμαρτυρίες γονέων σε όλη τη χώρα – “Όλα καλά” λέει το Υπουργείο Παιδείας

Τηλεκπαίδευση στα Δημοτικά: Φιάσκο και διαμαρτυρίες γονέων σε όλη τη χώρα – “Όλα καλά” λέει το Υπουργείο Παιδείας
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Προβλημάτων συνέχεια για την τηλεκπαίδευση και στην πρεμιέρα δημοτικών και νηπιαγωγείων. Πολλά παράπονα από τους γονείς. Το υπουργείο Παιδείας πάντως βλέπει τα πάντα να κυλούν ομαλά.

Με προβλήματα ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης η διαδικασία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου. Γονείς σε όλη τη χώρα διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν μπορούσαν να συνδεθούν, ότι πέφτει το σύστημα ή ότι παρουσιάζονται προβλήματα σε πολλές περιοχές (Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη) κατά τη διαδικασία.

Τα προβλήματα είχαν κάνει την εμφάνισή τους από την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την οποία με τηλεκπαίδευση λειτουργούσαν μόνο γυμνάσια και λύκεια.

Για τα δημοτικά σχολεία, το ωράριο καθημερινά επρόκειτο να είναι από τις 14:00 έως τις 17:00 και για τα νηπιαγωγεία από τις 14:00 έως τις 16:30, ενώ η κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά και μεταξύ των μαθημάτων θα μεσολαβεί δεκάλεπτο διάλειμμα.

Δυστυχώς οι καταγγελίες γονέων για δυσκολίες ή και αδυναμία σύνδεσης ήταν πολλές.

Ένας γονέας έγραψε συνοψίζοντας μάλλον τη γενική εικόνα: “Μία πλατφόρμα που διαρκώς κολλάει, παιδάκια που νυστάζουν καθώς στις 2 το μεσημέρι έχουν μάθει να χαλαρώνουν από το σχολείο έχοντας μόλις γευματίσει και όχι να αρχίζουν μάθημα, διαρκές χάος από φωνές που η μία πέφτουν πάνω στην άλλη όταν υπάρχουν ανοιχτά μικρόφωνα καθώς τα 6χρονα θέλουν να μιλήσουν στους φίλους τους και δασκάλες τόσο μα τόσο εγκλωβισμένες, να προσπαθούν για το καλύτερο σε ένα μοτίβο άβολο και παντελώς αντιεκπαιδευτικό”.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρχε ήχος, σε άλλες δεν ήταν επιτυχής η σύνδεση, ή μετά από λίγο το σύστημα “πετούσε” όσους κατάφεραν να συνδεθούν.

“Όλα καλά” τα είδε το υπουργείο Παιδείας

Παρά τις διαμαρτυρίες πάντως, το υπουργείο Παιδείας, κάνει λόγο για “μεμονωμένες” περιπτώσεις και επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, “περισσότερα από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου είναι συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή και πραγματοποιούν τηλε-εκπαίδευση. Ο παραπάνω αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα