Την κυβίστηση της ΝΔ στην αναθεώρηση στηλιτεύει το Μαξίμου

Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου EUROKINISSI

Καλοδεχούμενη η γαλάζια ολική κυβίστηση, καλωσορίζουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, σχολιάζει ειρωνικά το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού όσον αφορά στην απόφαση της ΝΔ να συμμετάσχει τελικά στο διάλογο

Τα πίσω- μπρος της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά στην αναθεώρηση του Συντάγματος σχολιάζουν από την πλευρά της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας... καλοδεχούμενη τη γαλάζια ολική κυβίστηση.

"Καλωσορίζουμε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, που με συναίσθηση ευθύνης για το τόπο και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, εκκινεί με πρωτοβουλία του ο Πρωθυπουργός" αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμμετάσχει τελικά στη διαδικασία, ενώ χθες έλεγε ότι δε θα ψηφίσει ούτε το άρθρο 86 για το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

"Έστω και στο παρά πέντε, έστω και υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής για την εξόφθαλμη απόπειρα απόδρασης από την Αναθεώρηση, προκειμένου να διατηρηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η ολική κυβίστηση της ΝΔ είναι καλοδεχούμενη", καταλήγει ειρωνικά το Μαξίμου.

Εξαρχής όταν διέρρευσε η πληροφορία πως η ΝΔ θα αλλάξει στάση και θα συμμετάσχει στη διαδικασία, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν καυστικά: "Μία ημέρα μετά τις προτάσεις του Πρωθυπουργού, η αμηχανία της ΝΔ να πάρει σαφή θέση για την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι πασιφανής. Προχθές και χθες διαρροές από την Πειραιώς κατήγγειλαν το ΣΥΡΙΖΑ και απαξίωναν τη διαδικασία, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ θα απέχει.

Σήμερα, μετά την κατακραυγή, η ΝΔ φαίνεται πως το ξανασκέφτεται.Η αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή δημοκρατική διαδικασία και δεν μπορεί να εξαρτάται από τις εσωκομματικές διαφωνίες της ΝΔ. Ας λύσουν λοιπόν τα προβλήματά τους και ας σοβαρευτούν, παίρνοντας μία ξεκάθαρη και υπεύθυνη θέση για το μείζον ζήτημα και όσα πρότεινε χθες ο Πρωθυπουργός.

Κανένα πρόσχημα πια δε μπορεί να κρύψει το φόβο της ΝΔ, ούτε για τις προοδευτικές τομές, ούτε για την αλλαγή στο νόμο περί ευθύνης υπουργών."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συνταγματική Αναθεώρηση, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ΝΔ αποφάσισε να συμμετάσχει στον διάλογο για την Συνταγματική αναθεώρηση

Παππάς σε Μητσοτάκη: Να αφήσει τα παιδιαρίσματα, να πει ότι θα ψηφίσει την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών

SHARE:

24Media Network