Το αφήγημα της “θεσμικής ΝΔ” και η παραφωνία του Άδωνι 

Το αφήγημα της “θεσμικής ΝΔ” και η παραφωνία του Άδωνι 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης Stelios Misinas / SOOC

Η κυβέρνηση κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για πόλωση και τοξικότητα, διεκδικώντας για τη ΝΔ το ρόλο της θεσμικότητας. Σε αυτό το αφήγημα όμως δεν ταιριάζουν οι υψηλοί τόνοι του Γεωργιάδη 

Στο αφήγημα της θεσμικής Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον τοξικό ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει το Μαξίμου και στο πλαίσιο αυτό στέλνει μήνυμα αυτοσυγκράτησης σε όλα τα γαλάζια στελέχη και ειδικά σε όσους όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης συνηθίζουν να “ξεφεύγουν”.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση άλλωστε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που προκαλεί ακραία πόλωση και διχασμό, ενώ η ΝΔ δίνει τον πολιτικό αγώνα της θεσμικότητας. Έτσι το Μαξίμου αξιοποίησε χθες τις δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για το παράδειγμα των “πρασινοφρουρών” του ‘81 για να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιδιώκει άλωση του κράτους, μετά και τις θέσεις του Παύλου Πολάκη, που σύμφωνα με τη ΝΔ κινούνται σε λογική άλωσης της δικαιοσύνης.

“Μας χωρίζει άβυσσος και δεν θα παίξουμε με το ΣΥΡΙΖΑ στο ταμπλό της πόλωσης, της ευτέλειας και του διχασμού”, δήλωσε μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

“Δεν μας ενδιαφέρουν οι στείρες αντιπαραθέσεις και ξέρουμε ότι αυτές αποδοκιμάζονται από τους πολίτες, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση”, σημείωσε επίσης.

Τη γραμμή αυτή βέβαια είχε δώσει ήδη κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. “Στην τοξικότητα των ημερών, στον διχαστικό λόγο των αντιπάλων μας εμείς αντιπαραβάλλουμε τη μετριοπάθεια, τον προγραμματικό μας λόγο και κυρίως τα έργα μας. Και θα επιμείνω πάρα πολύ να μην ξεφύγουμε καθόλου από αυτή την πορεία”, είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ όμως, ο κ.Γεωργιάδης ύψωνε τους τόνους στη Βουλή απέναντι στον κ.Πολάκη, συνεπώς το μήνυμα Μητσοτάκη αφορούσε και τον υπουργό Ανάπτυξης.

Ο κ.Γεωργιάδης βέβαια θεωρείται χρήσιμος για να συσπειρώνει συγκεκριμένο ακροατήριο, αρκεί να… μην το παρακάνει. Και ο λαλίστατος και πληθωρικός υπουργός Ανάπτυξης, το παρακάνει συχνά και κρίθηκε ότι το παράκανε και στην αντιπαράθεση με Πολάκη στη Βουλή. Ενώ βέβαια δεν ταιριάζει στο αφήγημα της θεσμικής και μετριοπαθούς ΝΔ το κλείσιμο του μικροφώνου στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ από τον προεδρεύοντα Μπάμπη Αθανασίου.

Τόσο ο κ.Γεωργιάδης βέβαια όσο και ο κ.Αθανασίου εκφράζουν τη σκληρή σαμαρική δεξιά πτέρυγα, που θέλει σκληρό ροκ και πόλωση με το ΣΥΡΙΖΑ. Και ενώ φυσικά το Μαξίμου θέλει να χαϊδεύει και αυτό το ακροατήριο, αυτή τη στιγμή έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα προσέγγισης των κεντρώων και του μεσαίου χώρου κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει την πόλωση. Επομένως οι δύο αυτές γραμμές δύσκολα συμβιβάζονται και επομένως απαιτείται μία ισορροπία.

Το Μαξίμου βέβαια θα συνεχίσει τις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στη λογική της καταγγελίας των πρακτικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλοντας να εμφανίζει τη ΝΔ ως αμυνόμενη και ως “ήρεμη δύναμη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα