Βουλή: Έκθετες οι αντιδημοκρατικές πρακτικές του Χαράλαμπου Αθανασίου

Βουλή: Έκθετες οι αντιδημοκρατικές πρακτικές του Χαράλαμπου Αθανασίου
Παύλος Πολάκης INTIME NEWS

Υπό την προεδρία Τασούλα μίλησε τελικά σήμερα στην Βουλή ο Πολάκης, όμως τον παραπέμπει στην επιτροπή Δεοντολογίας ο πρόεδρος της Βουλής. Επίθεση Γεωργιάδη στο ΚΙΝΑΛ.

Η αντιδημοκρατική πρακτική του αντιπρόεδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου, που έκλεισε χθες βράδυ το μικρόφωνο στην ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, όταν θέλησε να μιλήσει για την υπόθεση Novartis, “καταδικάστηκαν” στην πράξη από την τροπή που πήραν τα πράγματα στην σημερινή συνεδρίαση της Βουλής.

Εκεί τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης παράθεσαν τελικά τις απόψεις τους. Αντιπαρατέθηκαν σχετικά με το θέμα της αρχειοθέτησης της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί σε βάρος του υπουργού Ανάπτυξης για το σκάνδαλο με την φαρμακευτική εταιρία. Αποδείχθηκε με τον τρόπο αυτό ότι τα όσα έκανε χθες ο Χαράλαμπος Αθανασίου αποτέλεσαν θεσμική εκτροπή.

Αμήχανος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ο οποίος δήλωσε πως “δεν αποδοκίμασα αυτό που έκανε ο κ. Αθανασίου. Αυτό μπορεί να κριθεί αλλά όχι με αυτό τον τρόπο”. Αυτά ενώ ο ίδιος προέδρευσε στην σημερινή διαδικασία όπου τελικά ο Παύλος Πολλάκης πήρε τον λόγο και μίλησε για την υπόθεση της Novartis. Πραγματοποιήθηκε δηλαδή υπό την προεδρία του ο διάλογος που δεν επέτρεψε χθες να γίνει ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Όμως παρά την έμπρακτη αυτή απόδειξη ο Κώστας Τασούλας παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής τον Παύλο Πολάκη καλύπτωντας έτσι την αντιδημοκρατική πρακτική του αντιπροέδρου του κοινοβουλίου.

Την επισήμανση αυτή έκανε άλλωστε στην παρέμβασή του και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης. Επισημαίνοντας πως “η μεγαλύτερη απόδειξη για το πραξικοπηματικό χαρακτήρα αφού που έγινε χθες βράδυ είναι ότι ο κ. Πολάκης μπόρεσε σήμερα να μιλήσει με την άδεια του προέδρου της Βουλής 12 λεπτά”. Την πρακτική του Χαράλαμπου Αθανασίου καταδίκασαν στις τοποθετήσεις τους οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι τόσο του ΚΚΕ όσο και του Μέρα 25.

Γεωργιάδης προς ΚΙΝ.ΑΛ: Προδίδετε τον Ε.Βενιζέλο

Η επίθεση του υπουργού Ανάπτυξης στο Κίνημα Αλλαγής, ήταν ένα από τα αξιοσημείωτα πολιτικά στοιχεία της σημερινής συνεδρίασης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του αναφέρθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη ζητώντας του να πάρει θέση για την υπόθεση Novartis.

Άδωνις Γεωργιάδης INTIME NEWS

Όπως χαρακτηριστικά είπε σχολιάζοντας την ομιλία το Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή την προηγούμενη Κυριακή και στις αναφορές που έκανε στην αρχειοθέτηση όλων των δικογραφιών εναντίον πολιτικών προσώπων για το σκάνδαλο Novartis: “Ο πρωθυπουργός έδωσε την ευκαιρία στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να κάνει δήλωση για τη Novartis. Πού είναι ο κ. Ανδρουλάκης; Ούτε μία δήλωση. Όταν εξισώνετε εμένα με τον Πολάκη είναι σαν να λέτε πως ο Βενιζέλος τα έπαιρνε, γιατί αυτό έλεγε ο Πολάκης. Συνεχίζει να με βρίζει ο Πολάκης, είμαστε το ίδιο. Όταν το ίδιο σας το κόμμα και με τον Ανδρέα Λοβέρδο έχει στοχοποιηθεί με τη Novartis. Ντροπή. Αν με εξισώνει το ΚΙΝΑΛ με τον Πολάκη, τότε να εξηγήσει πώς ήταν τόσα χρόνια κυβέρνηση με έναν Πολάκη”. Μάλιστα πρόσθεσε ότι “με τη στάση σας προδίδετε τον Ευάγγελο Βενιζέλο”, αφού ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που είχαν παραπεμφθεί σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα