Το δείπνο Καραμανλή – Σαμαρά, που δεν μπορεί να χωνέψει το Μαξίμου

Το δείπνο Καραμανλή – Σαμαρά, που δεν μπορεί να χωνέψει το Μαξίμου
Κ. Καραμανλής - Α. Σαμαράς eurokinissi

Ο Κ.Μητσοτάκης θα παραστεί στην εκδήλωση για το ίδρυμα “Αντώνης Σαμαράς”, ενώ το Μαξίμου δεν σχολιάζει το δείπνο των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Το γεγονός ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, δείπνησαν εκ νέου μαζί προχθές το βράδυ, συζητήθηκε πολύ στη Νέα Δημοκρατία.

Και αυτό καθώς κανείς δεν πίστεψε ότι ο μόνος λόγος της πρόσκλησης Σαμαρά στον κ.Καραμανλή ήταν για να ανταποδώσει το δείπνο, που του είχε παραθέσει εκείνος στη Θεσσαλονίκη, μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Στο γαλάζιο παρασκήνιο ξεκίνησαν αμέσως τα σενάρια για τις προθέσεις του Μεσσήνιου, ο οποίος την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου θα μιλήσει στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του ιδρύματος που φέρει το όνομα του. Και όλοι αναμένουν τι θα πει. Για την ακρίβεια εάν εκτός από τις αναμενόμενες αιχμές για τα εθνικά θέματα, θα αναφερθεί και στις υποκλοπές.

Αν και το όνομα του Αντώνη Σαμαρά περιλαμβανόταν στη λίστα υποκλοπών, που δημοσίευσε η Documento, από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού μέχρι στιγμής επικρατεί απόλυτη σιωπή, την οποία πολλοί στη Νέα Δημοκρατία εκλαμβάνουν μάλλον ως απειλητική.

Το νέο δείπνο Καραμανλή- Σαμαρά προκάλεσε άλλωστε μάλλον αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να αποφεύγει διπλωματικά το θέμα επικαλούμενος οτι η κυβέρνηση δε σχολιάζει “κοινωνικές συναντήσεις”.

Ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε πάντως ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στην εκδήλωση για το ίδρυμα “Αντώνης Σαμαράς”. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην εκδήλωση έχοντας επιστρέψει από τα Τίρανα, όπου θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 6 Δεκεμβρίου η Σύνοδος ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων

Τον πρωθυπουργό είχε φυσικά καλέσει στην εκδήλωση ο κ. Σαμαράς, όπως και τον κ.Καραμανλή, που επίσης αναμένεται να παρευρεθεί. Όμως η πρόσκληση προς τον κ.Μητσοτάκη και η αποδοχή της από τον πρωθυπουργό, δημιουργεί ερωτηματικά ως προς το τελικά τι θα πει για τις υποκλοπές ο κ. Σαμαράς.

Θα περιοριστεί ο κ. Σαμαράς στους σκοπούς του ιδρύματος και σε αναφορές στα εθνικά θέματα ή θα ταράξει ευρύτερα τα γαλάζια εσωκομματικά ύδατα; Προς το παρόν η πλευρά του Μεσσήνιου δεν έχει δώσει στίγμα των προθέσεων της. Αυτό που ξεκαθαρίζουν σε κάθε περίπτωση βουλευτές που συνομιλούν με τον κ. Σαμαρά είναι ότι δεν έχει υπάρξει ούτε πρόκειται να υπάρξει συνεννόηση με το Μαξίμου ως προς το περιεχόμενο της ομιλίας του. Σημειωτέον δε ότι στην εκδήλωση έχουν κληθεί όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, δηλαδή και ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα