Το καρφί Κακλαμάνη για Μητσοτάκη, επειδή πήγε στην εκδήλωση για Σημίτη

Διαβάζεται σε 3'
Το καρφί Κακλαμάνη για Μητσοτάκη, επειδή πήγε στην εκδήλωση για Σημίτη
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νικήτας Κακλαμάνης

Ο Κακλαμάνης σχολίασε με νόημα ότι Καραμανλής- Σαμαράς είχαν παραμείνει στην αίθουσα της εκδήλωσης για τη Μαριέττα Γιαννάκου, ενώ είχε αποχωρήσει ο πρωθυπουργός.

Με ένα διακριτικό καρφί για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε αποχωρήσει για την εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, ξεκίνησε την παρέμβαση του στην εκδήλωση στη μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο πρώην υπουργός είπε ειδικότερα: “Στα πρόσωπα των δύο πρώην πρωθυπουργών, που είναι ακόμη στην αίθουσα, να καλωσορίσω την όλη Νέα Δημοκρατία, την παλιά και τη νέα την κεντροφιλελεύθερη και την παραδοσιακή λαϊκή πτέρυγα της”.

Αναφορά που ερμηνεύθηκε ως έμμεση νύξη στο γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν στην εκδήλωση, ενώ ο κ. Μητσοτάκης είχε αποχωρήσει μετά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, για να μεταβεί στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη.

“Τη Μαριέττα τη γνώρισα ένα φθινοπωρινό απόγευμα στην αίθουσα που στέγαζε τις κλαδικές επιστημονικές οργανώσεις του ιστορικού κτιρίου της ΝΔ στην οδό Ρηγίλλης”, θυμήθηκε στη συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης. Σχολίασε δε: “Αυτό το κτήριο δεν έπρεπε να το αφήσουμε, έπρεπε να γίνει το μουσείο της ιστορίας της παράταξης”.

Ο κ. Κακλαμάνης θυμήθηκε επίσης ότι η Μαριέττα Γιαννάκου “ήταν η ντάμα μου στις καλοκαιρινές διακοπές στην Άνδρο”. Ενώ ανέφερε “με πήρε μία φορά και στο Γεράκι Λακωνίας αλλά με θεωρούσε πολύ μοντέρνο για το χωριό”.

Θυμήθηκε επίσης ότι την είχε καλέσει σε ένα πάρτι όπου γνώρισε το σύζυγο της Παναγιώτη, σχολιάζοντας “με θεωρούσαν ηθικό αυτουργό του γάμου”.

Η πρέσβειρα της κεντροφιλελεύθερης πτέρυγας της ΝΔ

Ο κ. Κακλαμάνης διηγήθηκε επίσης την εξής ιστορία: “Με τη Μαριέττα συγκλονίστηκα μία φορά όταν της είχαν συμβεί τα τραγικά γεγονότα με την υγεία της και είχε ακρωτηριαστεί το πόδι της. Τόλμησε να μου ξεφύγει, μα βρε Μαριέττα, σε σένα έπρεπε να τύχει; Και με επανέφερε στην τάξη. ‘Δεν θα το ξαναπείς αυτό. Αν πω γιατί μου έτυχε εμένα αυτό, είναι σα να ευχόμουν να τύχει σε κάποιον άλλο και αυτό δεν το θέλω’. Φανταστείτε δύναμη ψυχής αυτής της γυναίκας και μεταφέρετε τη στον τρόπο που άσκησε την πολιτική”.

Ο πρώην υπουργός τόνισε επίσης ότι: “Η Μαριέττα δε δίστασε να πει μεγάλα όχι προκειμένου να πει τα μεγάλα ναι στην άσκηση της πολιτικής”.

Σημείωσε ότι παρέμειναν πάντα φίλοι παρότι κατέβαιναν στην ίδια περιφέρεια, αλλά πρόσθεσε: “Συνέχεια τσακωνόμασταν. Γιατί η Μαριέττα μου είχε ξεφύγει και είχε γίνει πρέσβειρα της κεντροφιλελεύθερης πτέρυγας της ΝΔ. Ενώ εγώ παρέμενα αθεράπευτος εραστής της πατριωτικής λαϊκής δεξιάς. Και εκεί γινόταν το σώσε”.

Ο κ. Κακλαμάνης διηγήθηκε επίσης τους καυγάδες του με τη Μαριέττα Γιαννάκου για την ΕΕ. “Της έλεγα, σε ποια Ευρώπη; Των τραπεζών και τραπεζιτών; Εγώ θέλω Ευρώπη λαών, εθνών, συνεργασίας, κοινωνικής πολιτικής, ενιαιας εξωτερικής πολιτικής”, ανέφερε.

Είπε μάλιστα: “Η Μαριέττα μία φορά μου είπε: Εσύ για να συνέλθεις πρέπει να χρησιμοποιήσω την ψυχιατρική μου ιδιότητα, να σου ρίξω δέκα συνεδρίες, μπας και σε φέρω στο σωστό ευρωπαϊκό δρόμο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα