Το Μαξίμου “μαζεύει” τώρα τα σενάρια για Βελόπουλο ή “αποστασία”

Το Μαξίμου “μαζεύει” τώρα τα σενάρια για Βελόπουλο ή “αποστασία”
Μέγαρο Μαξίμου Aris Oikonomou / SOOC

Στην αυτοδυναμία εστιάζει ξανά η κυβέρνηση, διαπιστώνοντας ότι η συζήτηση για συγκυβέρνηση με την Ελληνική Λύση ή στήριξη σε μεμονωμένους βουλευτές άλλων κομμάτων κάνει ζημιά.

Τα σενάρια για κυβέρνηση με τη στήριξη του Κυριάκου Βελόπουλου ή μεμονωμένων βουλευτών που θα έχουν εκλεγεί με άλλα κόμματα, “μαζεύει” τώρα το Μαξίμου, διαπιστώνοντας ότι η σχετική συζήτηση κάνει ζημιά στη Νέα Δημοκρατία.

Η κεντρική “γραμμή” ούτως ή άλλως θέτει ως στόχο την αυτοδυναμία και σε αυτήν εστιάζουν τώρα από την κυβέρνηση, αφήνοντας κάθε άλλη συζήτηση για την επομένη των εκλογών, ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Να επαναφέρει το τιμόνι της κυβερνητικής στρατηγικής στην αυτοδυναμία επιχείρησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δηλώνοντας (Ant1) πως: “Υπάρχει χάσμα που μας χωρίζει με το κόμμα του κ. Βελόπουλου σε κεφαλαιώδη, σε θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν την πολιτική και την κατεύθυνση της χώρας.” Ανέφερε ενδεικτικά τη διαχείριση της πανδημίας και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και σχολίασε: “Δεν μπορείς να κυβερνήσεις με κάποιον όταν εμείς κοιτάμε στη Δύση και αυτός στην Ανατολή”.

Ο κ. Οικονόμου πάντως δήλωσε επίσης ότι: “Από εκεί και πέρα η Ελλάδα δε μπορεί να μείνει ακυβέρνητη”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών το ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛ να μην μπορέσει να αρνηθεί μία συνεργασία με τη ΝΔ, παρά την άρνηση Ανδρουλάκη για συγκυβέρνηση με Μητσοτάκη λόγω των υποκλοπών.

Η παράταξη αυτή προσκλητήρια αποστασίας δεν θα κάνει σε κανέναν”, δήλωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος όμως στη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία πέρασε με ψήφους βουλευτών του Ποταμιού και όχι στο… απώτερο παρελθόν.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο όμως ομολογούν ότι με ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ υπάρχει ή υπήρχε μέχρι πρότινος συναντίληψη για μία σειρά ζητημάτων, που αφορούν στην κατεύθυνση της χώρας. Δεν θέλουν όμως να ανοίγουν άλλες συζητήσεις αυτή τη στιγμή. Υποστηρίζουν άλλωστε ότι με τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα είναι εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ, καθώς θεωρούν πως όταν έρθει η ώρα των εκλογών και τεθούν σκληρά διλήμματα η πλειοψηφία των ψηφοφόρων θα επιλέξει μία καθαρή διακυβέρνηση υπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα