Το νέο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ

Το νέο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Τσίπρας. Eurokinissi

Ποια πρόσωπα πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Εκτελεστικό γραφείο 8 μελών πρότεινε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που εκλέχθηκε την Κυριακή από την Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με την πρόταση του προέδρου στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, θα μετέχουν εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος Τύπου, Νάσος Ηλιόπουλος, η νέα γραμματέας Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη όπως θεσμικά προβλέπεται καθώς και η τομεάρχης Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου, η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και η τομεάρχης για ζητήματα εργασίας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Έτσι στο νέο εκτελεστικό γραφείο θα μετέχουν τα πρόσωπα που πρώτευσαν στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ αφού η Όλγα Γεροβασίλη ήταν πρώτη σε σταυρούς για την Πολιτική Γραμματεία αλλά και για την Κ.Ε στην Ήπειρο, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου και η Ρένα Δούρου ήρθαν στις δύο πρώτες θέσεις στις εκλογές για την Κ.Ε της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης είναι εμφανής η γυναικεία πλειοψηφία στο όργανο.

Όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας το Εκτελεστικό Γραφείο όπως ορίζεται στο νέο καταστατικό του κόμματος που εγκρίθηκε στο συνέδριο θα έχει ως αντικείμενο την «καθημερινή λειτουργία παρακολούθησης της πολιτικής του κόμματος».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα