Το Πεκίνο απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Πομπέο περί “κατασκευασμένου κορονοϊού”

Το Πεκίνο απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Πομπέο περί “κατασκευασμένου κορονοϊού”
Ο υπουργός εξωτερικών της Αμερικής, Μάικ Πομπέο. AP Photo/Andrew Harnik, Pool

Άμεση η αντίδραση από το Πεκίνο στην πρόσφατη τοποθέτηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών που είπε ότι ο κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο της Ουχάν. "Δεν έχει αποδείξεις".

Πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο έκανε μία δήλωση που ήταν αναμενόμενο ότι θα συζητηθεί και δεν θα μείνει αναπάντητη. Συγκεκριμένα, είπε ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός αποδείξεων πως ο κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο στην πόλη Ουχάν.

Η αντίδραση ήταν άμεση από την Κίνα και σε πρώτη φάση εκφράστηκε από το Πεκίνο, με την πρώτη απάντηση να αναφέρει πως ο Αμερικανός υπουργός “δεν μπορεί να παρουσιάσει αποδείξεις επειδή δεν έχει”.

Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουά Σουνγίνγκ μίλησε στους δημοσιογράφους, λέγοντας: “Ο κ. Πομπέο μίλησε επανειλημμένα, όμως δεν μπορεί να παρουσιάσει αποδείξεις. Γιατί; Διότι δεν έχει καμία”. Παράλληλα, προσέθεσε πως το ζήτημα της προέλευσης της επιδημίας “θα πρέπει να αφεθεί στους επιστημονικούς εμπειρογνώμονες μάλλον παρά σε πολιτικούς που ψεύδονται στο όνομα των αναγκών της εσωτερικής πολιτικής τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα