Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες

Οι οκτώ στον Άρειο Πάγο
Οι οκτώ στον Άρειο Πάγο EUROKINISSI

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδος εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την απόφαση για τον ένα από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, κατηγορώντας την Αθήνα ότι προστατεύει τους "πραξικοπηματίες".

Σε μία ιδιαίτερα έντονη ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, κατηγορεί την Αθήνα ότι "προστατεύει τους πραξικοπηματίες"

Η ανακοίνωση, όπως μεταδίδεται από το πρακτορείο Anadolu, αναφέρει:

«Χθες (19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας της Ελλάδος αποφάσισε την απελευθέρωση του Süleyman Özkaynakçı, ενός από τους οκτώ πραξικοπηματίες που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αυτή η απόφαση έδειξε ότι δεν λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε σε απόπειρα πραξικοπήματος και για μία ακόμα φορά δείχνει οτι η Ελλάδα είναι μία χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες.

Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές κάνουν δηλώσεις στον Τύπο ότι τις επόμενες μέρες θα απελευθερωθουν και οι υπόλοιποι πραξικοπηματίες. Αυτό το θέμα δεν μπορεί να εξηγηθεί ως απλή εφαρμογή σχετικά με τη διάρκεια κράτησης όπως ισχυρίζονται οι ελληνικές αρχές.

Η ελληνική δικαιοσύνη προλειαίνει το έδαφος για ένα τέτοιο αποτέλεσμα που τραυματίζει τη δημόσια συνείδηση με την επαναλαμβανόμενη απόρριψη της έκδοσης των προδοτών πραξικοπηματιών που στράφηκαν κατά της δημοκρατίας στην χώρα μας.

Συνεχίζεται η αποφασιστικότητά μας σε ό,τι αφορά την έκδοση και την εκδίκαση των πραξικοπηματιών δραπετών στην χώρα μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: τούρκοι στρατιωτικοί, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ελεύθερος, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, ο ένας από τους 8 τούρκους αξιωματικούς

Ευρωκοινοβούλιο: Με 607 "ναι" έγινε δεκτό το ψήφισμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

ADVERTISING

SHARE: