Τροπολογία για ΠΑΟΚ- Ξάνθη: Η απουσία Σαμαρά για “προσωπικούς λόγους”

Τροπολογία για ΠΑΟΚ- Ξάνθη: Η απουσία Σαμαρά για “προσωπικούς λόγους”
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς Eurokinissi

Το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός απουσίαζε χωρίς αιτιολογία από την ψηφοφορία επί της τροπολογίας με την οποία ο υποβιβασμός ΠΑΟΚ - Ξάνθης μετατρέπεται σε μείωση βαθμών, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στη ΝΔ.

Το ενδιαφέρον του Μαξίμου εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας για την τροπολογία ΠΑΟΚ – Ξάνθη είχε επικεντρωθεί στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εκλέγονται στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο η έκπληξη ήρθε από τη… Μεσσηνία με την απουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποιος μετά την αρχική σιωπή επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, με την κυβέρνηση να θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, ούτε υπήρξε εξαρχής.

Εν αντιθέσει με τον βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργο Βαγιωνά, ο οποίος ενημέρωσε με επιστολή του πως απουσίαζε για λόγους υγείας, ο κ.Σαμαράς δεν είχε στείλει επιστολή και η αρχική σιωπή του ίδιου και του περιβάλλοντος του είχε ως αποτέλεσμα όργιο σεναρίων.

Συνεργάτες του συνομιλώντας με δημοσιογράφους δήλωναν άγνοια για τους λόγους της απουσίας του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να μην έχει επικοινωνήσει με κανέναν μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, διέψευδαν πάντως φήμες ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο για σοβαρούς λόγους υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Σαμαράς είχε απουσιάσει και απο την ψηφοφορία για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου με αφορμή προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι στις ΗΠΑ, είχε όμως τηρήσει τα προσχήματα στέλνοντας επιστολή με την οποία δήλωνε πως εάν ήταν παρών θα ψήφιζε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στην ψηφοφορία για την τροπολογία, η οποία μετατρέπει την ποινή υποβιβασμού σε αφαίρεση βαθμών για ΠΑΟΚ- Ξάνθη και για την οποία είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές της ΝΔ με τη απειλή διαγραφής όσων θα απουσίαζαν αδικαιολόγητα.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης δέχθηκε πάντως εν τέλει τηλεφώνημα από τον κ.Σαμαρά και όπως είπε σε δημοσιογράφους ο πρώην πρωθυπουργός απουσίασε για “προσωπικούς λόγους” τους οποίους δεν διευκρινισε. Από το Μαξίμου μένουν στην απάντηση αυτή και δεν δίνουν άλλες πολιτικές διαστάσεις στο θέμα.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ανέφεραν στο ΑΠΕ τα εξής: «Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα