Τσαβούσογλου σε Ντιμιτρόφ: "Σας αναγνωρίζουμε με το συνταγματικό σας όνομα"

Μ. Τσαβούσογλου και Ν. Ντιμιτρόφ

Με την ευχή ότι θα μπορέσει να καλωσορίσει σύντομα την πΓΔΜ ως το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ χαιρέτισε τη συμφωνία σε συνάντηση που είχε με τον Σκοπιανό ομόλογό του.

Θέση στο όνομα της πΓΔΜ πήρε η Άγκυρα, δια στόματος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ στην Άγκυρα, υπογράμμισε ότι η Τουρκία συνεχίζει να αναγνωρίζει τη χώρα του με το συνταγματικό της όνομα.

Παράλληλα, τόνισε "σεβόμαστε τις αποφάσεις του λαού της Μακεδονίας και της Βουλής της".

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έγραψε "Συζητήσαμε τις σχέσεις Τουρκίας - Μακεδονίας και περιφερειακά ζητήματα με τον υπουργό Ντιμιτρόφ. Ευχόμαστε να καλωσορίσουμε την Μακεδονία στο ΝΑΤΟ ως τον 30ό σύμμαχό μας, δίχως άλλη καθυστέρηση".


Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ο κ. Ντιμιτρόφ υπογράμμισε στο πλαίσιο της συνάντησης τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι "έχουμε τη βούληση στο πλαίσιο των διεθνών και νομικών υποχρεώσεών μας, να ενισχύσουμε και βοηθήσουμε την Τουρκία".

Ο κ. Ντιμιτρόφ φέρεται να χαρακτήρισε "ρομαντική" τη σχέση της χώρας του με την Τουρκία, πέρα από πολιτικά όρια και ιδεολογίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Σκόπια, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χατζηδάκης: Ντιμπέιτ ζητούν οι χαμένοι

Και τώρα η Συμφωνία των Πρεσπών

Ελεύθερος ο 63χρονος για τα sms στην Παπακώστα

SHARE: