Τσιόδρας: Οι ηλικιωμένοι είναι οι τελευταίοι για τους οποίους θα αρθεί η καραντίνα

Τσιόδρας: Οι ηλικιωμένοι είναι οι τελευταίοι για τους οποίους θα αρθεί η καραντίνα
Ζευγάρι ηλικιωμένων - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Eίναι σημαντικό να μη νοσήσει κανένα άτομο άνω των 67 ετών, γι' αυτό και θα είναι και οι τελευταίοι για τους οποίους θα αρθούν τα μέτρα περιορισμού, τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Οι ηλικιωμένοι θα είναι οι τελευταίοι που θα δουν μια χαλάρωση στα μέτρα απαγόρευσης μετακίνησης στην Ελλάδα, δήλωσε ο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορoνοϊού στη χώρα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την άρση των μέτρων.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για την δήλωση της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλας Φον ντερ Λάιεν ότι η καραντίνα θα ισχύσει για τους ηλικιωμένους μέχρι το τέλος του 2020, ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι η ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο είναι οι ηλικιωμένοι.

«Υπό αυτό το πρίσμα θα δούμε τις οδηγίες που έρχονται από τους διεθνείς οργανισμούς. Παρακολουθούμε το πώς κινείται ο ιός στη χώρα. Οι ηλικιωμένοι σίγουρα είναι οι τελευταίοι που θα αρθούν οι περιορισμοί. Το πότε είναι πολύ νωρίς να το πεί, εξαρτάται το πως πορεύεται ο ιός, τι δεδομένα έχουμε για την ανοσία της αγέλης. Τα επιστημονικά δεδομένα θα συσσωρεύονται τους επόμενους 2 μήνες και θα μπορούμε πιο ενημερωμένα θα πάρουμε αποφάσεις».

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας Eurokinissi

 

«Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού και ο λόγος που είμαστε σε αυτή την κατάσταση είναι επειδή δουλέψαμε μεθοδικά» υπογράμμισε ο καθηγητής. «Είναι επιτυχία όλων μας καθώς λάβαμε έγκαιρα μέτρα, για αυτό δεχθείτε την ευγνωμοσύνη όλων μας».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα