Τσίπρας: Αφελής πρωτοβουλία Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI

Ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία αν ο πρωθυπουργός ζητήσει από το Βρετανικό Μουσείο την επιστροφή των γλυπτών "θα έχει τη στήριξη όλων μας". Η απάντηση των κυβερνητικών πηγών.

Έκκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει την οριστική επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα απευθύνει μέσω facebook ο Αλέξης Τσίπρας και τονίζει οτι θα έχει "τη στήριξη όλων μας".

Ο τέως πρωθυπουργός χαρακτηρίζει "αφελή" την πρωτοβουλία Μητσοτάκη για τον δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα" αλλά τονίζει πως δεν στέκεται στην "αστοχία της κυβέρνησης" και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να "σταματήσε να ρίχνει νερό στον μύλο των Βρετανών" που εμφανίζονται ως νόμιμοι ιδιοκτήτες των γλυπτών.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

"Η τουλάχιστον αφελής πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για το δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα, επιτρέπει στο Βρετανικό Μουσείο να εμφανίζεται σήμερα ως νόμιμος ιδιοκτήτης τους.

Επειδή, όμως, τα θέματα της υπεράσπισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι σημαντικότερα της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, δε θα σταθώ στην αστοχία της κυβέρνησης.

Θα την καλέσω μόνο, να σταματήσει να ρίχνει νερό στο μύλο των Βρετανών και αντί επιστολών δανεισμού προς το Μουσείο να ζητήσει, επ' αφορμή των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση και με την στήριξη όλων μας, την οριστική επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα".

Μαξίμου: Ο Τσίπρας διαστρεβλώνει τις προτάσεις Μητσοτάκη

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την ανάρτηση του κ. Τσίπρα στο Facebook για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, ανέφεραν:

"Ο κ. Τσίπρας δεν είναι σχολιαστής της επικαιρότητας. Είναι πρώην πρωθυπουργός. Επί τέσσερα χρόνια, ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε, πέρα από κάποιες γενικόλογες δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα; Καμία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του επανέφερε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών δυνατά στο προσκήνιο. Αν μάλιστα ο κ.Τσίπρας ενδιαφερόταν πραγματικά για το θέμα κι όχι για να κάνει φθηνή αντιπολίτευση, θα διάβαζε ότι στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού αναφέρεται με σαφήνεια ότι «η απαίτησή μας για επιστροφή των Γλυπτών ισχύει στο ακέραιο» κι ότι το Βρετανικό Μουσείο «δίνει μια χαμένη μάχη».

Αντι να διαστρεβλώνει λοιπόν τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη, ας συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στην υλοποίηση του ελληνικού αιτήματος".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γλυπτά Παρθενώνα, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Τσίπρας, Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γλυπτά Παρθενώνα: Η πρόταση Μητσοτάκη, οι αντιδράσεις και οι βρετανικές ειρωνείες

Γεννηματά για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Φιάσκο η πρόταση Μητσοτάκη περί δανεισμού

"Πυρ ομαδόν" ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης

Κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης για τα γλυπτά του Παρθενώνα

SHARE: