Τσίπρας για Κασσελάκη: Μαθαίνει γρήγορα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σας αφήσει να πλήξετε

Διαβάζεται σε 4'
Συνάντηση του απερχόμενου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του νεοεκλεγέντα προέδρου του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, στην Αθήνα, στις 25 Σεπτεμβρίου, 2023
Συνάντηση του απερχόμενου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του νεοεκλεγέντα προέδρου του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, στην Αθήνα, στις 25 Σεπτεμβρίου, 2023 Sooc Aris Oikonomou

“Κανέναν δεν θα ωφελούσε μία πυρηνική έκρηξη στον ΣΥΡΙΖΑ” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη. Το σχόλιό του για το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ.

“Δεν θα σας αφήσουμε να πλήξετε. Όχι εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ” ήταν το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον νέο πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη.

Προσερχόμενος στο γραφείο του στη Βουλή, απάντησε σε δημοσιογράφους με καλή διάθεση, σχετικά με τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον διάδοχό του στην προεδρία, στέλνοντας τα μηνύματά του περί ενότητας για την επόμενη ημέρα. “Του ευχηθήκατε σιδεροκέφαλος”, σχολίασε δημοσιογράφος για να πει ο κ. Τσίπρας: “Η πολιτική είναι events my dear, όπως έλεγε ο Τσώρτσιλ”, θέλοντας να θέσει το ζήτημα στη σφαίρα του ρεαλισμού.

“Του κάνατε ταχύρρυθμα;” σχολίασε δημοσιογράφος, αναφερόμενος στη χρήση ελληνικών από τον κ. Κασσελάκη, που τον οδήγησαν σε λεκτικό ατόπημα σε σχέση με το κυπριακό. “Μαθαίνει γρήγορα…”, απάντησε χαμογελώντας ο κ. Τσίπρας. Ο ίδιος σχολίασε δε εμφατικά πως μια “πυρηνική έκρηξη” στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κάτι που δεν θα ωφελούσε κανέναν. Σχόλιο ταιριαστό άλλωστε και με την επικαιρότητα του… Οπενχάιμερ.

Επίσης, απάντησε σχετικά με το αν θα είναι στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού  – την ομάδα του οποίου και υποστηρίζει – εναντίον της ΑΕΚ στη Λεωφόρο, αναφέροντας πως όλα θα εξαρτηθούν από το διάβασμα του γιου του.

Ο διάλογος Τσίπρα με δημοσιογράφους:

Δημοσιογράφος: Έγινε παράδοση-παραλαβή…

Αλ.Τσίπρας: Δεν είναι υπουργείο να κάνουμε παράδοση-παραλαβή. Τι να του δώσω; Του έδωσα το “βαλιτσακι” με τους κωδικούς των πυρηνικών (αστειευόμενος).

Δημοσιογράφος: Το θέμα είναι αν θα έχουμε πυρηνική έκρηξη…

Αλ.Τσίπρας: Κανέναν δεν θα ωφελούσε, δεν νομίζω…

Δημοσιογράφος: Θα πάτε απόψε στο γήπεδο;

Αλ.Τσίπρας: Αυτό είναι όντως ένα σοβαρό ερώτημα. Να δούμε, αν θα διαβάσει νωρίς ο μικρός.

Κλείνοντας τη σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι θα βρίσκεται πλέον πολύ συχνά στη Βουλή, συμπληρώνοντας ότι “αυτό είναι το γραφείο μου”. “Θα με βλέπετε συχνά, εδώ είναι το γραφείο μου”, είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί πως η παρουσία του στα Κοινά, θα είναι ενεργή. Σημειώνεται ότι ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το βράδυ της Κυριακής συγχαρητήρια στον Στέφανο Κασσελάκη για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές και τηλεφώνησε και στην Eφη Αχτσιόγλου.

Θυμίζουμε πως μετά το πέρας της συνάντησης με τον Α. Τσίπρα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης τόνισε: “Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κοινή συνισταμένη όλων των μελών, όλων των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Τον τιμώ, είμαι εδώ πέρα για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει”.

Φυσικά, μένει να δούμε αν ο νέος πρόεδρος θα προκαλέσει δομικές αλλαγές εντός του κόμματος, αλλά και το αν θα υπάρξουν εντέλει διασπαστικές τάσεις ή θα επικρατήσει η ενότητα απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς, με ορίζοντα τις ευρωεκλογές που θα κρίνουν πολλά.

Ο διάλογος Τσίπρα – Κασσελάκη που προηγήθηκε

“Εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος, έτσι λέμε εδώ, πιστεύω την έχεις ακούσει τη φράση, θα σου χρειαστεί”, ανέφερε ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποδεχόμενος τον διάδοχό του που επικράτησε επί της Έφης Αχτσιόγλου.

“Να χαρείς αυτές τις ημέρες δίχως ενοχές γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες. Να χαρείς αυτές τις ημέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις και στις δυνατότητες που υπάρχουν. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Με ενότητα και με συντροφικότητα, κρατάω μια φράση που είπες, “ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος”. Δεν είναι όπως το NBA”, συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του αντίτεινε ότι “εσείς βλέπετε περισσότερο NBA από εμένα”. “Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω μπέιζμπολ”, είπε ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε άλλωστε: “Έτσι είναι στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος”.

Σημειώνεται πως ο κ. Κασσελάκης έφτασε στη Βουλή, μαζί με τον στενό του συνεργάτη, ναύαρχο εν αποστρατεία και βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος τόνιζε νωρίτερα με νόημα πως στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν χωρούν οι τάσεις και η εσωκομματική αντιπολίτευση. “Θα λειτουργεί σαν κόμμα. Ούτε τάσεις, ούτε φατρίες, ούτε επαναστάσεις, ούτε εσωτερική αντιπολίτευση. Όποιος είναι δίπλα σε αυτές τις θέσεις, όποιος θέλει να βοηθήσει, εδώ υπάρχει πεδίο να προχωρήσουμε. Όποιος δεν θέλει ας κάτσει στην άκρη”, είπε ενδεικτικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα