Τσίπρας για Μπουτάρη: Τμήμα της ΝΔ στρώνει το χαλί στην άκρα δεξιά

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

"Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά", δήλωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης και κατηγόρησε τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι συναλλάσσεται με τη ΧΑ και προκρίνει τη βία ως μέσο επιβολής

Με μία αναφορά στην απαράδεκτη προχθεσινή επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ανέφερε μάλιστα ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ.Μπουτάρη.

"Λυπάμαι, αλλά έχω να ενημερώσω ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καταγγέλλει στην ουσία ένα όχι αυθόρμητο, αλλά στημένο γεγονός. Μία ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του από περιθωριακά στοιχεία, αλλά και από ανθρώπους οι οποίοι έχουν πολιτική δράση και ονοματεπώνυμο και πολλές φορές δεν εντάσσονται στον περιθωριακό εσμό ακροδεξιών στοιχείων", είπε ο κ.Τσίπρας.

ADVERTISING

"Τον διαβεβαίωσα ότι θα αντιμετωπιστούν οι συλληφθέντες, αλλά και το περιστατικό, αυτό καθ εαυτό, με την πιο μεγάλη αυστηρότητα, κινητοποιώντας από πλευράς μας όλους τους μηχανισμούς της δημοκρατίας", πρόσθεσε.

"Η βάρβαρη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς τραμπούκους, παραπέμπει σε παλιότερες εποχές δόξας της  αιματηρής εθνικοφροσύνης και του παρακράτους. Θα αντιμετωπιστούν με την πιο μεγάλη αυστηρότητα, κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας", τόνισε ο πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε ρητορικά:

"Ποιοι όμως χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του;

Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες;

Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά;

Ποιοι, με δυο λόγια, με τον πιο επίσημο τρόπο, ανοίγουν το δρόμο στη βία;"

Στο ερώτημα αυτό ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η απάντηση είναι προφανής, δείχνοντας τη Νέα Δημοκρατία:

"Ξέρουμε όλοι, ποιοι. Και δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις –κάποιος δήμαρχος, ή  πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ. Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της."

Και ο κ.Τσίπρας έκλεισε την αναφορά στο περιστατικό της επίθεσης κατά Μπουτάρη δηλώνοντας:

"Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή, και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής, ότι η Δημοκρατία θα προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτες.

Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιάννης Μπουτάρης, Αλέξης Τσίπρας, Νέα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση στον Μπουτάρη - Στο αυτόφωρο τρεις συλληφθέντες

Μπακογιάννη: Καταδίκη της βίας χωρίς "ναι μεν, αλλά"

Καμίνης: Πρέπει να είμαστε όλοι καταδικαστικοί απέναντι στη βία χωρίς αστερίσκους

Στα μέτρα για το χρέος το βλέμμα του Μαξίμου

SHARE:

24Media Network