Τσίπρας για βάσεις 2021: Σφαγή εισακτέων – Ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί

Τσίπρας για βάσεις 2021: Σφαγή εισακτέων – Ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

"Η ΕΒΕ, που στέρησε το όνειρο από χιλιάδες μαθητές, θα καταργηθεί από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ" αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο για “κυβερνητικό εμπαιγμό χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους” καθώς “40.000 νέοι και νέες μένουν εκτός Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης“.

“Οι μισοί περίπου από αυτούς εξαιτίας του νέου συστήματος εισαγωγής με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που αποφάσισε να θεσπίσει φέτος, εν μέσω πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης.Τέτοια κατάφωρη αδικία γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων” σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, “ένας πρωθυπουργός που δεν έχει περάσει ούτε έξω από τα ελληνικά πανεπιστήμια και που έχει την οικονομική δυνατότητα να στέλνει τα παιδιά του απευθείας στο εξωτερικό για σπουδές, αποφασίζει να ‘κόψει τα φτερά’ χιλιάδων μαθητών που επέλεξαν να σπουδάσουν στην πατρίδα τους, έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, με τα περυσινά δεδομένα θα ήταν επιτυχόντες, κάποιοι από αυτούς αρίστευσαν κιόλας, παρόλα αυτά απέτυχαν”.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει την δέσμευσή του ότι “η ΕΒΕ, που στέρησε το όνειρο από χιλιάδες μαθητές, θα καταργηθεί από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα