Τσίπρας: “Ο κ. Μητσοτάκης δε θα διστάσει να διαπράξει ακόμα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της Δημοκρατίας”

Τσίπρας: “Ο κ. Μητσοτάκης δε θα διστάσει να διαπράξει ακόμα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της Δημοκρατίας”
Caption

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια κυβέρνηση που"δεν σεβάστηκε τους θεσμούς, που έχει στήσει έναν μηχανισμό και προπαγάνδας αλλά και υπέρβασης κάθε ορίου κράτους δικαίου και δημοκρατικής λειτουργίας μέσα από τις υποκλοπές".

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις αποκαλύψεις του Guardian για υποκλοπές και χειραγώγηση εκλογών από ισραηλινή ομάδα που έχει παράρτημα στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό TRT ενόψει της αυριανής περιοδείας του στη Θεσσαλία.

«Το λέω ευθαρσώς: Ο κ. Μητσοτάκης δε θα έχει δισταγμό να διαπράξει ακόμα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της Δημοκρατίας. Έτσι θα πάμε σε εκλογές. Χωρίς να γνωρίζουμε εάν αυτή την ώρα που μιλάμε και σχεδιάζουμε στα επιτελεία μας, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι συνδεδεμένος με το ένα αυτί να μας ακούει. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δε θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε: «Κατά τον Guardian, στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 2019 ισραηλινή εταιρεία με στόχο τη χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως σε μια «από τις χειρότερες στιγμές […] δεν σεβάστηκε του θεσμούς», δημιούργησε έναν «μηχανισμό προπαγάνδας και υπέρβασης κάθε ορίου κράτους δικαίου και δημοκρατικής λειτουργίας» με «παρακολουθήσεις και χειραγώγηση των μέσων», ότι χρησιμοποίησε «άθλιες μεθόδους» για να επιβάλει μια «άθλια πολιτική».

Ειδικότερα, σχολίασε ότι έχουμε το «ακριβότερο ρεύμα» στη χονδρική και την «ακριβότερη βενζίνη στην ΕΕ», καθώς και την «μεγαλύτερη ψαλίδα των τιμών από τον παραγωγό μέχρι το ράφι».

«Όλα αυτά είναι μέσα σ’ ένα πλαίσιο πολιτικής που έχει στόχο να ευνοήσει συγκεκριμένα συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη διαφορά στις τιμές των προϊόντων από τον παραγωγό ως τα σουπερμάρκετ. Πάνω από 300%, σύμφωνα με τη Eurostat. Ο παραγωγός δεν τα καρπώνεται, ο καταναλωτής τα πληρώνει. Πού πάνε αυτά τα κέρδη;» διερωτήθηκε.

Όπως σχολίασε, τον τελευταίο ένα-ενάμιση χρόνο, κάθε ελληνική οικογένεια βιώνει ένα «μικρό Γολγοθά» και η ακρίβεια «επηρεάζει όχι μόνο τους ευάλωτους, αλλά και τη μεσαία τάξη», καθώς τα εισοδήματα έχουν υποστεί ουσιαστικά μείωση κατά 20% και στον κατώτατο μισθό κατά 40%.

Εκτίμησε δε πως ο κόσμος «αναζητά ουσιαστικές απαντήσεις».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων περνάει «πιο δύσκολα από ποτέ» ακόμα και σε σχέση την περίοδο που εφαρμόστηκαν τα μέτρα του πρώτου μνημονίου με τις μειώσεις μισθών, ιδίως στο δημόσιο τομέα και τη διόγκωση της ανεργίας, λόγω της “οριζόντιας συρρίκνωσης” των εισοδημάτων εξαιτίας του πληθωρισμού και της ακρίβειας.

Αναφορικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τους συνταξιούχους, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού στέρησε 7 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους, δίνει προεκλογικά 300 εκατ. ευρώ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στους πλειστηριασμούς που έρχονται, τονίζοντας ότι «με τον πτωχευτικό νόμο του κ. Μητσοτάκη, σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην απειλητική εκδοχή 700.000 άνθρωποι να χάσουν το σπίτι τους. Ένα τσουνάμι πλειστηριασμών. Ό,τι είδαμε μέχρι τώρα, ήταν “παιδική ταινία” μπροστά σε αυτό που έρχεται».

Σε αυτό το πλαίσιο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε προστασία για:

  • πρώτη κατοικία.
  • επαγγελματική στέγη.
  • αγροτική γη.

Επειδή δε θέλουμε να λέμε λόγια στον αέρα, θα ενημερώσω για την πρότασή μας και την Τράπεζα της Ελλάδος και την ΕΚΤ. Έχουμε κυβερνήσει, ξέρουμε και τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη ληστεία από τους Πάτσηδες, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα καλύπτει την πρώτη κατοικία, επαγγελματική στέγη και αγροτική γη» ξεκαθάρισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα