Τσίπρας: “Ο Μητσοτάκης έβγαλε τον μικρό Μπογδάνο που κρύβει στην ψυχή του”

Τσίπρας: “Ο Μητσοτάκης έβγαλε τον μικρό Μπογδάνο που κρύβει στην ψυχή του”
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Βήμα της Βουλής. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Διχαστικό λόγο προκειμένου να μην δώσει απαντήσεις για την συμφωνία καταλόγισε στον πρωθυπουργό. Πατάει στην βάρκα της κεντροδεξιάς και της ακροδεξιάς είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για διχαστικό πολιτικό λόγο που επιχειρεί να καλύψει την έλλειψη απαντήσεων για τα επίμαχα ζητήματα της ελληνογαλλικής συμφωνίας κατηγόρησε τον Κ.Μητσοτάκη στην ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ξαναπήρε το λόγο μετά την πρωτολογία του.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στον Κ.Μπογδάνο λέγοντας ότι η Ν.Δ παραδέρνει ανάμεσα στην κεντροδεξιά και την ακροδεξιά στα εθνικά θέματα.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε τον μικρό Μπογδάνο που έχει μέσα στην ψυχή του» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως «έκανε μια ομιλία διχαστική για να μην απαντήσει στα ουσιαστικά ερωτήματα που τέθηκαν από όλες τις πτέρυγες της Βουλής πλην της Ελληνικής Λύσης». Αναφερόμενος προφανώς και στα ερωτήματα που έθεσε η Φώφη Γεννηματά αλλά και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Παράλληλα συνέδεσε την ρητορική του Κ.Μητσοτάκη με τον ακροδεξιό λόγο. Αναφερόμενος στην διαγραφή του βουλευτή της Α’ Αθηνών είπε πως «τον κ.Μπογδάνο τον διαγράψατε από ανάγκη». Αναρωτήθηκε μάλιστα αν «τον διαγράψατε γιατί πήγε σε μια γιορτή μίσους; Θα ήταν σωστό γιατί ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου δεν μπορεί να βρίσκεται σε εκδηλώσεις χέρι – χέρι με την Χρυσή Αυγή». Πρόσθεσε όμως ότι «στην ίδια εκδήλωση εκπροσωπηθήκατε επισήμως από την διευθύντρια του γραφείου σας την κ.Αντωνίου. Εσείς εκπροσωπηθήκατε. Τι υποκρισία είναι αυτή». Τόνισε μάλιστα πως «η κ.Αντωνίου βρέθηκε χέρι – χέρι με την εκπρόσωπο την Χ.Αυγή» για να καταλήξει στο συμπέρασματα «μας κυβερνάει ένας πρωθυπουργός που τον νοιάζει πώς θα κρατάει επαφή με το ακροδεξιό κοινό για να ψαρεύει ψήφους».

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι περίμενε από τον πρωθυπουργό να διαβεβαιώσει ότι οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι παρούσες σε περίπτωση παραβίασης της ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, επισημαίνοντας ότι ο Κ.Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να πει κάτι τέτοιο. Αιτιολόγησε την στάση του πρωθυπουργού λέγοντας πως στην πραγματικότητα πιστεύει ότι τα δικαιώματα της χώρας είναι στα 6 ναυτικά μίλια όπως έχει πει ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Επισήμανε πως η Ν.Δ είναι διχασμένη αφού «εσείς από την μια πατάτε στο δόγμα Γεραπετρίτη ότι η κόκκινη γραμμή είναι τα 6 ναυτικά μίλια και από την άλλη στην άποψη του Αντώνη Σαμαρά, που είπε ότι δεν πρέπει να καθόμαστε σε διάλογο με πειρατές». Συνολικά σημείωσε ότι «αντιλαμβάνομαι τα εσωκομματικά σας προβλήματα. Την ανάγκη να πατήσετε σε δύο βάρκες στην βάρκα της κεντροδεξιάς και της ακροδεξιάς. Όμως όταν έχει φουρτούνα όποιος πατά σε δύο βάρκες πέφτει μέσα».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στους εξοπλισμούς μιλώντας για «σειρά δαπανών που αποφάσισε ελαφρά τη καρδία ο κ.Μητσοτάκης όταν εμείς υπολογίζαμε και το τελευταίο ευρώ». Επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε και στις κατηγορίες Μητσοτάκη σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αγωνία για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων σημειώνοντας πως «εμείς δεν είχαμε ούτε Bellhara ούτε Rafale» όμως όταν επιχείρησε να βγει στο Αιγαίο το τουρκικό πλοίο Barbaros «δεν βγήκαμε να πούμε ότι το πλοίο δεν διεξάγει έρευνες» ούτε πως «το παρέσυραν τα κύματα».

Τέλος αναφορικά με τις επιχειρήσει στο ΣΑΧΕΛ ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα εμπλακούν ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε εχθροπραξίες στην περιοχή. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναδιαπραγματευθεί και θα αλλάξει την συμφωνία όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα