Τσίπρας σε Στυλιανίδη: Αυξήσαμε τις δυνατότητες φιλοξενίας, κάτι το οποίο δεν θα κατάφερνε καμία ΜΚΟ

Συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Επίτροπο της Ε.Ε., αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Επίτροπο της Ε.Ε., αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Η ανθρωπιστική κρίση που έχουμε αυτήν τη στιγμή στην Ειδομένη δεν είναι ελληνική υπόθεση, είναι ευρωπαϊκή υπόθεση και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε από κοινού, τόνισε ο πρωθυπουργός

Για τις προσπάθειες της ελληνικής Πολιτείας για να ανταποκριθεί στο προσφυγικό ζήτημα μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο πρωθυπουργός έκανε μια ίσως ατυχή αναφορά στις ΜΚΟ, θέλοντας να δείξει το μέγεθος των προσπαθειών, ωστόσο είναι γεγονός ότι χωρίς τις ΜΚΟ και τους εθελοντές, η κατάσταση θα είχε ξεφύγει.

Επίσης, εικόνες όπως του νεογέννητου στις λάσπες, δεν τιμούν ούτε την Ελλάδα, ούτε την Ευρώπη και είναι άκομψο να γίνεται λόγος για επιτυχίες, όσο το όλο ζήτημα είναι σε εξέλιξη.

«Η πολιτεία, το ελληνικό κράτος, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, έχει καταφέρει να αυξήσει τις δυνατότητες διαμονής και φιλοξενίας, χτίζουμε περίπου 10.000 θέσεις την εβδομάδα και αυτό αντιλαμβάνεστε ότι είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το καταφέρει καμία ΜΚΟ, όσο σημαντική κι αν είναι η συνεισφορά της» τόνισε ο κ. Τσίπρας,

«Συνεπώς, θα πρέπει το επόμενο διάστημα, αυτή η σοβαρή δουλειά που κάνει ο κρατικός μηχανισμός στην Ελλάδα να τύχει της ευρύτατης και ουσιαστικής υποστήριξης και από την Κομισιόν αλλά και από κάθε κράτος ξεχωριστά που θέλει να συνδράμει, είτε σε υλικοτεχνική βοήθεια, είτε σε προσωπικό, γιατί, νομίζω, η ανθρωπιστική κρίση που έχουμε αυτήν τη στιγμή στην Ειδομένη δεν είναι ελληνική υπόθεση, είναι ευρωπαϊκή υπόθεση και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε από κοινού» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

SHARE:

24Media Network