Τσίπρας: "Αναγνωρίζουμε τη συμβολή των Ποντίων στην ανόρθωση της χώρας"

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

Ο Αλέξης Τσίπρας κοινοποίησε το δικό του μήνυμα με αφορμή τη σημερινή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων. "Η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας είναι αγώνας", γράφει.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο Αλέξης Τσίπρας, κοινοποίησε το δικό του μήνυμα για τη σημασία της ημέρας. Όπως τόνισε, τιμούμε την μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, αναγνωρίζοντας παράλληλα και την καθοριστική συμβολή όσων εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ανόρθωση της χώρας.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα:

"Φέτος συμπληρώνονται 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, μια από τις πιο τραγικές και ειδεχθείς στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας, που οδήγησε στο θάνατο και τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές του εστίες ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού με μεγάλη ιστορία, που πάλευε για την επιβίωση του για χιλιάδες χρόνια.

Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, αναγνωρίζοντας παράλληλα την καθοριστική συμβολή των Ποντίων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ανόρθωση της χώρας.

Η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η ανάδειξή τους σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, είναι αγώνας όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά κυρίως για το παρόν και το μέλλον".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, Σαν Σήμερα
SHARE:

24Media Network