Τσίπρας: Συνεχής μάχη η διαπραγμάτευση, κοντά η έξοδος από την κρίση

ΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΚΟΥΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ICONPRESS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ) ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΚΟΥΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ICONPRESS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ) ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ EUROKINISSI

Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος στο άρθρο - απολογισμό για την περασμένη χρονιά, θέτοντας στόχους για τη νέα χρονιά και υποσχόμενος αλλαγές για τη διευκόλυνση των πολιτών

"Αρχή μιας νέας περιόδου" για την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή και την οικονομία της χώρας, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την έναρξη της νέας χρονιάς σε άρθρο του στην Αυγή.

Στόχος για τη νέα χρονιά αποτελεί η "απελευθέρωση της Ελλάδας από τη θηλιά της επιτροπείας", πράγμα που θα επιτευχθεί με σκληρές διαπραγματεύσεις και αγώνες τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Στο ίδιο άρθρο, ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως, παρόλο που "ο δρόμος που απομένει είναι δύσκολος", ο στόχος για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι κοντά και ζητά τη στήριξη του λαού.

Αναλυτικά το άρθρο του πρωθυπουργού στην Αυγή αναφέρει:

"Το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Ο λαός μας απέδειξε ότι ξέρει να αγωνίζεται με το κεφάλι ψηλά. Έδωσε μια ιστορική μάχη για ζωή, αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Η μάχη αυτή κινητοποίησε, στο πλευρό της Ελλάδας, προοδευτικές δυνάμεις από ολόκληρο τον κόσμο.

Στο διάστημα αυτό, το πολιτικό κατεστημένο, που κυβερνούσε τον τόπο για δεκαετίες, βυθίστηκε στη δίνη μιας βαθιάς κρίσης. Η Αριστερά αναδείχθηκε σε ηγετική πολιτική δύναμη κερδίζοντας την εμπιστοσύνης ευρύτατων κοινωνικών ομάδων. Αυτή την εμπιστοσύνη οφείλουμε να την δικαιώσουμε, απελευθερώνοντας την Ελλάδα από τη θηλιά της επιτροπείας και, ταυτόχρονα, δίνοντας παντού και συνεχώς τη μάχη για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων.

Τώρα πια ο στόχος είναι κοντά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο δρόμος που απομένει θα είναι εύκολος. Η διαπραγμάτευση θα είναι μέχρι τέλους μια συνεχής καθημερινή μάχη. Όμως, η Ελλάδα δεν θα είναι πια μόνη της. Με δυνατή φωνή, ξεκάθαρες θέσεις και στέρεα επιχειρήματα, έχει καταφέρει να σπάσει την απομόνωση των προηγούμενων χρόνων.

Οι εποχές που οι ελληνικές κυβερνήσεις ήταν πρόθυμες να υλοποιήσουν οποιοδήποτε μέτρο, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ευεργετικό και δίκαιο, ανεξάρτητα από την κοινωνική καταστροφή που προκαλούσε, είναι πια παρελθόν. Σήμερα η χώρα προχωρά συγκροτημένα στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, φροντίζοντας πρώτα απ’όλα τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Οι πρώτοι μήνες του 2016 θα είναι η αρχή μιας καινούριας περιόδου, που θα φέρει την οικονομία και την κοινωνία σε πιο βατούς δρόμους. Θα είναι, επίσης, η αρχή μιας νέας περιόδου για την Ευρώπη, καθώς η ενίσχυση των δυνάμεων που αντιμάχονται τη λιτότητα θέτει τις βάσεις μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής.

Ξέρουμε ότι η στήριξη της κοινωνίας προς την Αριστερά δεν είναι δεδομένη. Την κερδίζουμε καθημερινά δείχνοντας το κοινωνικό πρόσημο της πολιτικής μας, εδραιώνοντας παντού τη δημοκρατία και τη διαφάνεια, διαμορφώνοντας προοπτικές μιας μεγάλης παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης. Αλλά είναι ακριβώς η στήριξη της κοινωνίας που θα μας δώσει τη δύναμη και τη θέληση να κλείσουμε τον κύκλο της λιτότητας και της κοινωνικής αποδιάρθρωσης και να ανοίξουμε μια καινούρια σελίδα για τον τόπο μας.

Αυτή η σελίδα ανοίγει το 2016. Ας σταθούμε απέναντι στις ιστορικές προκλήσεις με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Υγεία και καλή δύναμη για όλες και όλους".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας
SHARE: