Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με αγρότες στο χωριό Στύψη

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με αγρότες στο χωριό Στύψη
ANDREABONETTI.COM

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το χωριό της Στύψης ως το δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στη Λέσβο.

Η Στύψη ήταν ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στο νησί της Λέσβου.

Η επιλογή του χωριού έγινε επειδή έχει έναν πρότυπο συνεταιρισμό, ο οποίος όχι μόνο παράγει λάδι αλλά το συσκευάζει κιόλας, επιδεικνύοντας σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, υλοποιώντας έτσι το μοντέλο αγροτοδιατροφικής ανάπτυξης που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

ADVERTISING

Στη σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της κοινότητας της Στύψης ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή. Όχι μόνο τους γεωργούς αλλά και τους κτηνοτρόφους πόσο μάλλον σε ένα νησί όπως η Λέσβος που είναι ο τρίτος κτηνοτροφικός παραγωγός της χώρας.

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα στιγμιότυπα της υποδοχής από τους κατοίκους ήταν ότι ο κ. Τσιπρας ανεβηκε στο σπιτι ενας κατάκοιτου ηλικιωμένου για να τον χαιρετίσει, ο οποίος ήταν από τους πρώτους συλληφθέντες του νησιού που εστάλη στην εξορία την περίοδο της Χούντας.

Στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον Αγροτικό - Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στύψης,

όπου οι υπεύθυνοι έθεσαν το ζήτημα της πτώσης των τιμών αλλά και των επιπτώσεων στην παραγωγή από την κλιματική αλλαγή και το ρόλο που μπορεί και οφείλει να διαδραματίζει ο ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις.

Νωρίτερα, μετά και τη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στο ραδιόφωνο «Στο Νησί» ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί την Καλλονή, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει αλιείς από τον Σύλλογο Αλιέων Σκάλας Καλλονής και να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και της αλιείας.

Οι αλιείς περιέγραψαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την καλύτερη διαχείριση των θαλάσσιων αλιευτικών αποθεμάτων. Τάχθηκαν κατά κάθε προσπάθειας εκμετάλλευσης του κόλπου Καλλονής από ιδιωτικές εταιρείες για τη δημιουργία μονάδων οστρακοκαλλιέργειας, παραδίδοντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναλυτικά υπομνήματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν παγώσει όλα τα σχέδια εκμετάλλευσης του κόλπου Καλλονής ωστόσο όπως φαίνεται η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται και πάλι να ανοίξει το ζήτημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network