Βαρίδι ο Μπογδάνος: Για μία χούφτα (ακρο)δεξιές ψήφους, η ΝΔ χάνει το κέντρο

Βαρίδι ο Μπογδάνος: Για μία χούφτα (ακρο)δεξιές ψήφους, η ΝΔ χάνει το κέντρο
O Κωνσταντίνος Μπογδάνος διαλύει το αφήγημα του κέντρου Eurokinissi

Η απειλή διαγραφής του Κ. Μπογδάνου είχε ως στόχο να σώσει τα προσχήματα, καθώς η ΝΔ θέλει τις ψήφους της σκληρής δεξιάς, αλλά εν τω μεταξύ κινδυνεύει να χάσει τους κεντρώους και φιλελεύθερους ψηφοφόρους

Μετά την αρχική σιωπή της Νέας Δημοκρατίας για τη νέα αθλιότητα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων νηπίων, μπροστά στη θύελλα αντιδράσεων το Μαξίμου αναγκάστηκε χθες να κάνει μισό βήμα βγάζοντας κίτρινη κάρτα στο βουλευτή.

Η ουσία όμως δεν αλλάζει: Το κυβερνών κόμμα κρατά τον κ.Μπογδάνο στις τάξεις του, με το βλέμμα στην (ακρο)δεξιά ψήφο. Την ίδια στιγμή όμως ο βουλευτής της Α Αθήνας αποτελεί βαρίδι για τη ΝΔ και εμπόδιο στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές να απευθυνθεί και πάλι και στους κεντρώους ψηφοφόρους. Μία ομάδα που θεωρείται και βασίμως ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη αυτοδυναμίας το 2019 και ενδεχομένως να καταστεί κρίσιμη και στις επόμενες (πρόωρες) εκλογές.

Την ίδια στιγμή όμως η ΝΔ αντιμετωπίζει κίνδυνο εκ δεξιών, εξ ου και η “ανοχή” σε περιπτώσεις όπως ο Κ. Μπογδάνος. Φαίνεται όμως ότι στο Μαξίμου διαπίστωσαν πως το κεντρώο, κεντροδεξιό και φιλελεύθερο κοινό της ΝΔ, αλλά και πασοκογενείς που στήριξαν Μητσοτάκη, ενοχλήθηκαν σφόδρα από την υπόθεση Μπογδάνου. Για αυτό και η αρχική πλήρης κάλυψη μετετράπη χθες σε απειλή διαγραφής… αλλά στο επόμενο λάθος. Άλλωστε εν τω μεταξύ η (ακρο)δεξιά πτερύγα της ΝΔ έσπευσε να υπερασπιστεί τον κ. Μπογδάνο.

“Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις, δεν έπρεπε να δημοσιεύσει τη λίστα των παιδιών. Σιγά μην τον σταυρώσουμε κιόλας” δήλωσε με το χαρακτηριστικό του στυλ (Παραπολιτικά) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε προωθήσει ενθέρμως την υποψηφιότητα Μπογδάνου στην Α Αθήνας.

Για βαρύτατο πολιτικό και ηθικό ατόπημα έκανε λόγο από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάνη (Real FM), σχολιάζοντας μάλλον σαρκαστικά: “Τουλάχιστον το κατάλαβε και ζήτησε συγγνώμη”.

Οι βουλευτές Α Αθήνας της ΝΔ φέρονται άλλωστε ιδιαίτερα ενοχλημένοι, καθώς ουσιαστικά η ιστοσελίδα, που μέχρι πριν τις εκλογές ανήκε στον κ.Μπογδάνο και το χυδαίο δημοσίευμα της οποίας αναπαρήγαγε, κατηγορούσε όλους τους υπόλοιπους γαλάζιους που εκλέγονται στην πρώτη περιφέρεια της χώρας ότι δεν ασχολούνται με τα σοβαρά προβλήματα, γιατί δεν στοχοποιούν νήπια…

Ο ίδιος ο κ. Μπογδάνος πάντως δεν δείχνει επί της ουσίας διόλου μετανιωμένος, καθώς με θράσος χθες κατηγόρησε και από πάνω το νηπιαγωγείο για… ρουφιανιά, όσον αφορά στη διαρροή της λίστας των ονομάτων νηπίων, την οποία ο ίδιος δημοσίευσε!

Με τον τρόπο αυτό επιχείρησε χωρίς αιδώ να εκμεταλλευθεί προς όφελος του την εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή του αρχείου με τα ονόματα μικρών παιδιών. Σημειωτέον ότι εκτός από παρακίνηση σε ρατσιστικό μίσος, ο κ.Μπογδάνος έχει κάνει κουρελόχαρτο και το GDPR.

Το Μαξίμου εν τω μεταξύ συνέχισε το damage control στο κεντρώο προφίλ της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, προβάλλοντας την πολιτογράφηση της μητέρας και του μικρού αδερφού του Γιάννη Αντετοκούμπο, ενώ ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έβαζε φρένο στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να έρθει το θέμα στο Κοινοβούλιο.

Έτσι το Μαξίμου συνεχίζει να επιχειρεί να πατά σε δύο βάρκες, τις οποίες ενώνει το σκοινί του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου: Χαϊδεύει ακροδεξιά αυτιά και ταυτόχρονα προσπαθεί να καθησυχάσει τους κεντρώους ψηφοφόρους ότι περιπτώσεις όπως ο Μπογδάνος δεν εκφράζουν τη ΝΔ. Ελπίζει εξάλλου ότι όπως και οι θετικές ειδήσεις, έτσι και αυτή σε δυο- τρεις ημέρες θα έχει ξεχαστεί.

Ενδεικτικό δε του φόβου της ΝΔ για τυχόν κινήσεις εκ δεξιών της είναι το γεγονός ότι χθες ξεκίνησε φημολογία για ίδρυση νέου δεξιού κόμματος υπό το βουλευτή Νοτίου Τομέα Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος έσπευσε να τη διαψεύσει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα