Βαρουφάκης: Το βρίσκω ανάρμοστο να στέκομαι στην ουρά για το ΑΤΜ

Βαρουφάκης: Το βρίσκω ανάρμοστο να στέκομαι στην ουρά για το ΑΤΜ
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τετάρτης 1 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Ευρωκίνηση

Μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση κάνει το γύρο του διαδικτύου, με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ να δηλώνει πως δεν το βρίσκει πρέπον να σταθεί στην ουρά για τα 60€ του capital control

Ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο bloomberg, Μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πότε βρίσκει χρόνο να περιμένει στο ATM για να βγάλει το επιτρεπόμενο όριο των 60€: “Δεν το έχω κάνει. Η γυναίκα μου και εγώ πρέπει να είμαστε οι μόνοι Έλληνες που δεν το έχουμε κάνει” απάντησε. Όταν ερωτήθηκε το λόγο απάντησε: “Πρώτα απ’ όλα δεν έχω πολύ χρόνο για να το κάνω και επιπλέον, αισθάνομαι πως θα ήταν ανάρμοστο για μένα να στέκομαι στην ουρά για το ATM. Έτσι έχω 5 € στην τσέπη”.

Η απάντηση ξάφνιασε το ρεπόρτερ που αναρωτήθηκε, αν μια τέτοια πράξη δεν θα έμοιαζε με κίνηση αλληλεγγύης ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: “Θα το σκεφτόμουν αλληλέγγυο να σταθώ στην ουρά μαζί τους”.

Στη συνέχεια ο Αμερικανός ανταποκριτής αναρωτήθηκε πως καλύπτει ο υπουργός τις οικονομικές του ανάγκες εφόσον δεν πάει στο ΑΤΜ και εκείνος απάντησε: “Ας μην το κάνουμε προσωπικό, ας πούμε πως η γυναίκα μου κι εγώ έχουμε πολλές υποχρεώσεις, πηγαίνοντας από τη μια πολιτική συνέλευση στην άλλη”.

Σε αυτό το σημείο, ο δημοσιογράφος έκανε την ερώτηση στον κ. Βαρουφάκη, για μια κατηγορία που τον ακολουθεί έντονα από τους επικριτές του, πως αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, μπορεί ανά πάσα στιγμή να φύγει από τη χώρα: “Άφησα μια θέση στο πανεπιστήμιο του Τέξας για να είμαι εδώ. Για να το πω έτσι, εφόσον αποφάσισα να μπω στο πολιτικό ρινγκ, θα παραμείνω εδώ μαζί με τους πολλούς. Και δεν θα φύγω. Ήρθα για να μείνω και θυμήσου πως θα παραμένω μέλος της ελληνικής βουλής”.

Δείτε τη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού και το επίμαχο απόσπασμα από 16′ λεπτό και μετά:

Πηγή: bloomberg

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα