Βασίλης Κεγκέρογλου: Κομματική πειθαρχία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου EUROKINISSI

"Πιστεύω ότι θα υπάρξει ενιαία τοποθέτηση η οποία θα καλύπτει και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ" σημείωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών προανήγγειλε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε τα εξής: "Ε βέβαια θα υπάρξει (σ.σ. κομματική πειθαρχία). Η ΔΗΣΥ είναι ενιαία. Αν η κοινοβουλευτική ομάδα αποφασίσει κάτι αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό. Ο κ. Θεοχαρόπουλος εξέφρασε τη θέση του αλλά δεν είπε ότι ψηφίζει ή δεν ψηφίζει. Πιστεύω ότι θα υπάρξει ενιαία τοποθέτηση η οποία θα καλύπτει και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ". Κατά τον κ. Κεγκέρογλου, "υπάρχει παραθεσμική λειτουργία που οδηγεί σε οριακές καταστάσεις σε σχέση με τη δημοκρατία. Εχουν υπάρξει καίρια πλήγματα σττη Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί κυβερνητικό στέλεχος να νουθετεί και να ποδηγετεί τη Δικαιοσύνη. Ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος μίλησε για το σκάνδαλο του αιώνα, ήταν δηλαδή αυτός που είχε πρόσβαση στη δικογραφία χωρίς να το δικαιούται. Εχουμε μιλήσει για την ασυλία που έχει δώσει ο κ. Τσίπρας στην περίοδο 2004-2009 που προκάλεσε τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, με ποιο σημαντικό αυτόν της φαρμακευτικής δαπάνης.

Είναι ενδεικτικό ότι ο επικεφαλής στην ΕΥΠ επί Καραμανλή έχει σήμερα αυτόν τον καίριο ρόλο. Υπάρχουν υπόγειες συνέργειες μεταξύ κυβέρνησης και καραμανλικών ομάδων και ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πάρει μέτρα". Εκτίμησή του είναι ότι "το ΚΙΝΑΛ μπορεί να διπλασιάσει δυνάμεις στις εκλογές παρόλο που υπάρχει άτυπη συμφωνία ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα για πόλωση η οποία έχει οφέλη γι αυτούς που την παράγουν". Σε σχέση με τις μετεκλογικές συνεργασίες είπε ότι "το ΚΙΝΑΛ δεν θα μπει σε κυβέρνηση ως ουραγός και συμπλήρωμα, αν έχει ισχυρή εντολή μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις θα επιδιώξουμε εθνική συνεννόηση". 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου κρίνεται το είδος διαζυγίου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

SHARE:

24Media Network