Βασίλης Οικονόμου: Το Πόθεν Έσχες του βουλευτή που μας είπε ότι “το τζάμπα πέθανε”

Βασίλης Οικονόμου: Το Πόθεν Έσχες του βουλευτή που μας είπε ότι “το τζάμπα πέθανε”
Βασίλης Οικονόμου INTIME NEWS

Ο Βασίλης Οικονόμου των 18 ακινήτων και των 259.000 ευρώ σε οφειλές, αισθάνεται πως μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στον πολίτη που αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα του. Και όλα αυτά, με κυβερνητική κάλυψη.

Στην εποχή της ψηφιακής διαφάνειας, λίγα πράγματα μπορούν – επισήμως – να κρυφτούν από τον έλεγχο του μέσου πολίτη. Μια ματιά στα περιουσιακά στοιχεία του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και νυν της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς πως τον ίδιο τον “παίρνει” να διατείνεται πως οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι κάτι που μπορεί να πληρωθεί, όσο “φουσκωμένοι” να είναι.

Ο ίδιος άλλωστε, το πρωί της Πέμπτης, φρόντισε να κουνήσει το δάχτυλο στο μέσο νοικοκυριό και στον μέσο συνταξιούχο, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως “ο τζάμπας πέθανε” και πως οι διακοπές στο ρεύμα, είναι επί της ουσίας αιτιολογημένες. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, για όλα φταίει η… νοοτροπία του νεοέλληνα, που έχει γαλουχηθεί στο “τζάμπα”, σε μια ρητορική που μας θύμισε αρκετά το αξέχαστο, “μαζί τα φάγαμε”. Κοινώς, φταίει ο πολίτης για την ανέχειά του γιατί δεν συμπεριφέρεται ορθά.

Η όλη αποποίηση πολιτικής ευθύνης ενισχύθηκε στη συνέχεια και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Οικονόμου, ο οποίος καλύπτοντας τον συνονόματο και ομόσταυλό του, είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο για τις τιμές στο ρεύμα, και πως διακοπές γίνονταν και επί ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, το Μαξίμου θεωρεί εύλογο τον μισθό του πρόεδρου και διευθύνοντα συμβούλο της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, και των golden boys, γιατί η “διοίκηση έσωσε τον φορέα”. Μιλάμε προφανώς για μια λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Από τη μια οι προύχοντες έχοντες την εξουσία, και από την άλλη ο πολίτης που αγωνιά για το πώς θα βγάλει το μήνα.

Από τη μια ο πολίτης που βλέπει φουσκωμένους λογαριασμούς των 700 ευρώ με ρήτρες αναπροσαρμογής που δεν μπορεί να κατανοήσει, με μισθούς που μπορεί και να μην ξεπερνούν την οφειλή του, και από την άλλη τα golden boys των παχυλών απολαβών, των bonus και των χλιδάτων κατοικιών, και ο κ. Β. Οικονόμου των 18 ακινήτων, αλλά και των 259.000 ευρώ σε οφειλές (στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων).

https://www.news247.gr/download/1732//203000/oikonomou.pdf

Η ανάλυση του Vouli Watch ρίχνει περισσότερο φως στα περιουσιακά στοιχεία του κ. Οικονόμου.

Αναλυτικότερα, ο κ. Οικονόμου μαζί με τη σύζυγό του παρουσιάζει 52.300 ευρώ σε εισοδήματα, δηλώνει 3 οχήματα και 18 ακίνητα, παρουσιάζει 2.400 ευρώ σε επενδυτικά προϊόντα, 136.400 ευρώ σε καταθέσεις, και 259.700 ευρώ σε οφειλές. Μη ξεχνάμε φυσικά πως το 2022 μπήκε για τη ΝΔ με χρέη που ανέρχονται πλέον σε 343 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 118 εκατ. από όταν έγινε και πάλι κυβέρνηση, και 34,5 εκατ. μόνο μέσα στον τελευταίο χρόνο. Από τη ΝΔ απαντούν πως αποκλειστικός λόγος αύξησης των δανειακών υποχρεώσεων της Νέας Δημοκρατίας, είναι οι ετήσιοι τόκοι.

Σημειώνεται εδώ πως από τον Οκτώβριο του 2014 και μετά, με τροπολογία που πέρασε τότε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, ορίζεται πως “ποσοστό 40% της συνολικής κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνει κάθε κόμμα και συνασπισμός κομμάτων είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο”.

Αντιστοίχως, οι δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ ανέρχονται σήμερα στο ποσό των 318 εκατ. ευρώ.

ΣΥΡΙΖΑ για Οικονόμου: “Κοροϊδεύουν τους πολίτες”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τη δήλωση του Β. Οικονόμου. Όπως αναφέρει:

“Περισσότεροι από 25.000 μισθωτοί, συνταξιούχοι και νοικοκυριά, βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με διακοπή ρεύματος, αδυνατώντας να πληρώσουν τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής Μητσοτάκη που πολλές φορές ξεπερνά ακόμα και τον μισθό ή την σύνταξή τους.

Η απάντηση της ΝΔ στην απελπισία τους είναι χυδαίες προσβολές όπως ότι «μπορούν να πληρώσουν» και πως «το τζάμπα πέθανε», όπως είπε με απύθμενο θράσος ο βουλευτής της Β. Οικονόμου στην ΕΡΤ. Ενώ μόλις χθες η κα Καραμανλή ενημέρωσε τον κόσμο πως «χαλάλι» του κ. Στάσση η έπαυλη 759τ.μ. με πισίνες ολυμπιακών εγκαταστάσεων στη Τζιά.

Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ όχι απλά στηρίζουν την αισχροκέρδεια, αλλά κοροϊδεύουν τους πολίτες μέσα στα μούτρα τους.

Απαιτούμε να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός για χιλιάδες διακοπές παροχής ρεύματος. Η κοινωνία απαιτεί μέτρα προστασίας, μέτρα που μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα