Βενιζέλος: "Θα πολεμήσω για να σωθεί η χώρα"

Ο νέος Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλά κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείο Οικονομικών, Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011. (EUROKINISSI // ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο νέος Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλά κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείο Οικονομικών, Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011. (EUROKINISSI // ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Άνοιγμα σε κόμματα και αγανακτισμένους έκανε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του. "Το μυαλό μου σε κάθε άνεργο και συνταξιούχο" είπε χαρακτηριστικά (Vid)

Ενωτικός εμφανίστηκε ο νέος υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Τόνισε ότι δεν δέχθηκε χωρίς δισταγμούς την πρόταση του πρωθυπουργού και αναγνώρισε το έργο που έχει ήδη γίνει.

Αποδέχθηκα την ιδιαίτερα τιμητική, αλλά και προκλητική πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβω τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών. Το έκανα με περίσκεψη και όχι χωρίς δισταγμούς. Φεύγω από την άμυνα για να πάω στον πραγματικό πόλεμο" είπε χαρακτηριστικά

Τόνισε ότι αναλαμβάνει το υπουργείο στο όνομα του ελληνικού λαού μέσα σε κλίμα συναίνεσης και συναντίληψης.

"Η χώρα πρέπει να σωθεί και θα σωθεί, πρέπει να ανακτήσει την οικονομική και εθνική της κυριαρχία" είπε και πρόσθεσε ότι θα κάνει τα πάντα για να βγάλουμε το κεφάλι από το νερό και να πάρουμε μια ανάσα.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών αφού έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι έρχεται στο υπουργείο έχοντας στο μυαλό του κάθε άνεργο και κάθε συνταξιούχο προσωπικά. Πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να αποκατασταθούν οι αδικίες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε "άνοιγμα" στα κόμματα της αντιπολίτευσης για συναίνεση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους "αγανακτισμένους" πολίτες που εξακολουθούν να διαδηλώνουν.

Περήφανος για το έργο του ο Παπακωνσταντίνου

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής τουυπουργείου.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε έναν απολογισμό του έργου που έχει γίνει και ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του υπουργείου.

"Τους τελευταίους 20 μήνες το υπουργείο Οικονομικών βρέθηκε να διαχειρίζεται τη χειρότερη οικονομική κρίση στη νεότερη ιστορία της χώρας. Βρεθήκαμε στο χείλος της καταστροφής και καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια τη χώρα και να βάλουμε μπροστά μεγάλες μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την Ελλάδα" δήλωσε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι σε αυτή την πορεία έγιναν και λάθη, ωστόσο τόνισε ότι αισθάνεται "περήφανος"¨για το το έργο που έγινε.

Τέλος, ευχήθηκε "καλή δουλειά" στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τόνισε ότι είναι πρόκειται για μια αλλαγή φρουράς που θα αποδώσει άμεσα.

Παράδοση-παραλαβή άνευ δηλώσεων

Χωρίς την καθιερωμένη τελετή παράδοσης - παραλαβής και με πλήρη απουσία δηλώσεων, έγινε αργά το μεσημέρι στο κτήριο της οδού Αναστάσεως στο Χολαργό, η παράδοση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, από τον απερχόμενο Δημήτρη Ρέππα και η παραλαβή του από το διάδοχό του Γιάννη Ραγκούση.
Πρώτος έφτασε στο υπουργείο ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος αφού χαιρέτισε τους παριστάμενους δημοσιογράφους, πέρασε στο γραφείο του υπουργού, όπου μετά από λίγη ώρα κατέφθασε και ο κ. Ρέππας και παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων αντάλλαξαν ευχές για επιτυχία στο έργο του νέου υπουργού.
Σημειώνεται ότι ο κ. Ρέππας δεν παρέλαβε από τον κ. Ραγκούση, δεδομένου ότι το μέχρι σήμερα Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, μετονομάζεται σε Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για τη σύστασή του οποίου απαιτείται το απαραίτητο προεδρικό διάταγμα, το οποίο ακόμη δεν έχει εκδοθεί.

Να ρίξει γέφυρες η κυβέρνηση στους πολίτες

"Η αντιμετώπιση της ανεργίας, η οικονομική επάρκεια των Ασφαλιστικών Ταμείων και η προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, θα είναι οι στόχοι του Υπουργείου Εργασίας κατά την προσεχή περίοδο", υπογράμμισε με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Η απερχόμενη υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη ανέφερε ότι "είναι επιτακτική ανάγκη, μέσα στα ασφυκτικά περιθώρια που υπάρχουν να ρίξει η Κυβέρνηση γέφυρες στους πολίτες που αισθάνονται να ασφυκτιούν" και τόνισε, ότι "η έξοδος της χώρας από την κρίση αποτελεί εθνική ανάγκη".

Δύσκολη περίοδος για το υπουργείο Δικαιοσύνης

Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, παρουσία των προέδρων όλων των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Ο απερχόμενος υπουργός, Χάρης Καστανίδης, κατά το σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων, τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης, τους υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης κ.λπ., τόνισε ότι φεύγει με τις καλύτερες αναμνήσεις και πρόσθεσε ότι "κάναμε εδώ και 20 μήνες μια προσπάθεια να δώσουμε έννοια σε κάποιες λέξεις που ήταν ξεχασμένες".

Ακόμη, ο Χάρης Καστανίδης αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν έτοιμα προγράμματα, αλλά και νομοθετικό έργο που θα παραλάβει η νέα ηγεσία του υπουργείου, όπως είναι νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, την αλλαγή του Σωφρονιστικού Κώδικα, την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ανέφερε ότι επανέρχεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης μετά πολλά χρόνια, αλλά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και σε μια κρίση πρωτόγνωρη, η πρώτη μετά τον εμφύλιο.

Μπεγλίτης: "Έχουμε δύσκολη αποστολή"

Συναινετικός αλλά και ηγετικός εμφανίστηκε ο Ε. Βενιζέλος, στην τελετή παράδοσης και παραλαβής στο υπουργείο Άμυνας.

Ο νυν τσάρος της Οικονομίας, έστειλε μήνυμα συναίνεσης, δηλώνοντας ότι θα επικοινωνήσει με τους πάντες, πρωτίστως με την αντιπολίτευση, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση συστράτευσης για από κοινού διαπραγμάτευση και εκτίμησε πως στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους δεν υπάρχουν διαφορές.

Από την πλευρά του ο Π. Μπεγλίτης εκτίμησε ότι η καλή συνεργασία του με το Β.Βενιζέλο θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση και όταν "ζητάμε τη βοήθεια σου θα τη δίνεις".

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η νέα πολιτική ηγεσία θα συνεχίσει την κοινή προσπάθεια "να υλοποιήσουμε το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώσαμε τους τελευταίους 20 μήνες. Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή μας. Γνωρίζουμε τα δημοσιονομικά όρια μας αλλά με τη δική σου συμβολή θα τα καταφέρουμε".

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος δώρισε στον απελθόντα υπουργό Εθνικής Άμυνας τα ξιφίδια των παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, Ευελπίδων, Ικάρων, Ναυτικών Δοκίμων.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλοκοζας δώρισε στον κ. Βενιζέλο μία μπρούτζινη παράσταση που απεικονίζει το Δαίδαλο και τον Ίκαρο.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος δώρισε στον κ. Βενιζέλο ένα περίστροφο και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης δώρισε στον κ. Βενιζέλο ένα ξίφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Νέα κυβέρνηση με δύο αντιπροέδρους

Λιάνης: "Η επιτυχία εξαρτάται από τον Βενιζέλο"

Βενιζέλος στο ΥΠΟΙΚ 2

SHARE:

24Media Network