Βενιζέλος: “Τα κόμματα οφείλουν να έχουν τις φιλοδοξίες τους – Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ”

Βενιζέλος: “Τα κόμματα οφείλουν να έχουν τις φιλοδοξίες τους – Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ”
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος Eurokinissi

Ο Ε. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε πως η παράταξη θα κριθεί από το πώς θα συνδυάσει τη μάχη της συγκυρίας και τον πόλεμο της ιστορίας.

Με ομιλίες στελεχών και μελών του κόμματος ξεκίνησε η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σε μια ομιλία εστιασμένη στις διεθνείς εξελίξεις της σύγχρονης εποχής, προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως η παράταξη θα κριθεί από το πώς θα συνδυάσει τη μάχη της συγκυρίας και τον πόλεμο της ιστορίας, όπως υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος κάνοντας εκτενή ανάλυση των αλλεπάλληλων και πολυεπίπεδων κρίσεων υπογράμμισε ότι η «ενώ πολλοί περίμεναν την επιστροφή στην κανονικότητα τώρα έχει καταστεί σαφές ότι η κρίση είναι μια νέα κανονικότητα. Ο κόσμος έχει μπει στην εποχή της ανατροπής όλων των βεβαιοτήτων. Η ανθρωπότητα ζει σε διαφορετικές εποχές ταυτόχρονα».

Προβαίνοντας σε δυσοίωνες εκτιμήσεις για το μέλλον στο επίπεδο της οικονομίας, των διεθνών σχέσεων, της ειρήνης κλπ, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «η περίοδος μέχρι τις εθνικές εκλογές και η νέα κοινοβουλευτική περίοδος, όποια και αν είναι η κυβέρνηση, θα έχει πολλαπλές δυσκολίες και πολλά ανοιχτά μέτωπα».

Κατά τον κ. Βενιζέλο «αν κάτι μας δίδαξε η κρίση είναι πρώτον το εθνικό καθήκον αντίληψης της πραγματικότητας και δεύτερον το εθνικό καθήκον αλήθειας και ειλικρίνειας που έχει πάντα κόστος» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως τόνισε «η αλήθεια δύσκολα αντιμετωπίζει το ευχάριστο ψέμα. Ο λαϊκισμός και η δημαγωγία είναι στοιχείο της δημοκρατίας. Τα κόμματα οφείλουν να έχουν τις φιλοδοξίες τους. Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Κανένα κόμμα δεν έχει την υποχρέωση να διευκολύνει τα άλλα κόμματα. Όμως το καθήκον ειλικρίνειας μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για τον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα