Βενιζέλος: Το 2014 βγαίνουμε από την κρίση και λαμβάνουμε μέτρα υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Βενιζέλος: Το 2014 βγαίνουμε από την κρίση και λαμβάνουμε μέτρα υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων
Ευάγγελος Βενιζέλος Eurokinissi

"Χρονιά της στροφής προς την οριστική έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση" χαρακτηρίζει το 2014 ο Ε. Βενιζέλος. Αναλυτικά το κείμενό του στα "Νέα Σαββατοκύριακο".

Ως «χρονιά της στροφής προς την οριστική έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση» χαρακτηρίζει το 2014 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», σημειώνοντας επιπλέον ότι «είναι το έτος που ξαναδίνει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες το δικαίωμα στην ασφάλεια και την αισιοδοξία».

Υπογραμμίζει δε, ότι «το 2014 και μάλιστα το πρώτο εξάμηνο, θα επιβεβαιωθεί οριστικά και επίσημα η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους» και προσθέτει ότι η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ «μας δίνει επιπλέον την ευκαιρία να προβάλλουμε την εικόνα της Ελλάδας ως κανονικής, θεσμικά ισότιμης χώρας – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει ως «μεγάλο συλλογικό επίτευγμα» και αποτέλεσμα της «σκληρής και δύσκολης εθνικής προσπάθειας» των τελευταίων τριάμισι χρόνων, το ότι η χώρα «πέτυχε να θέσει υπό έλεγχο τη δημοσιονομική της κατάσταση και να περάσει από τα ανεξέλεγκτα δημοσιονομικά ελλείμματα στο μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα της Ευρώπης» και «μέσα σε συνθήκες μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής έντασης να εφαρμόσει κρίσιμες διαρθρωτικές αλλαγές…».

«Όλα αυτά οφείλονται στις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού» που «στήριξε την εφαρμογή της μόνης υπεύθυνης και ασφαλούς εθνικής στρατηγικής με τη ψήφο του στις διπλές εκλογές του 2012» αναφέρει. Ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο ελληνικός λαός «ξέρει ότι με ψέματα και ψευδαισθήσεις δεν μπορεί να πορευτεί πλέον η Πατρίδα μας», ότι «ξέρει πώς ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει σχέδιο Β» και πως «δεν έφερε το μνημόνιο την κρίση το 2010, αλλά η κρίση που υπήρχε προ πολλού έφερε το μνημόνιο ως το μικρότερο κακό σε σχέση με την απόλυτη καταστροφή της ανεξέλεγκτης οικονομικής, κοινωνικής και θεσμικής χρεοκοπίας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι το 2014 είναι πλέον εφικτό:

– να αρχίσει η αποκατάσταση αδικιών και να ληφθούν πρόσθετα μέτρα προστασίας των ευπαθών ομάδων, όπως οι ανάπηροι ή όσοι συμπολίτες μας δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη υγείας.

– να ενταθεί ο αγώνας για την ανάσχεση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης μέσα από την επάνοδο σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης μετά το 2007, μέσα από τις επενδύσεις, αλλά και την ειδική δέσμη υποστηρικτικών μέτρων μέσω του ΟΑΕΔ, του ΕΣΠΑ και του ΕΚΤ.

– να επανασυνδεθούν οι τράπεζες με την πραγματική οικονομία για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και άρα της απασχόλησης.

– να προωθηθούν με μεγαλύτερη κοινωνική στήριξη οι διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος που θέλουν όλοι οι Έλληνες.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα