Βίντεο: Ο καυγάς Πρωτούλη – Τζήμερου – Τον έλουσε με καφέ

Βίντεο: Ο καυγάς Πρωτούλη – Τζήμερου – Τον έλουσε με καφέ
Ο Θάνος Τζήμερος με τον καφέ στα ρούχα μετά το επεισόδιο που είχε με τον Γιώργο Πρωτούλη

Παραλήρημα Τζήμερου περί "σταλινοφασιστών" και "άεργων κομματικών υπαλλήλων" και καυγάς on camera που είχε ως αποτέλεσμα ο Πρωτούλης να πετάξει καφέ προς τον επικεφαλής της "Δημιουργίας Ξανά".

Άγριος καυγάς σημειώθηκε μεταξύ του Γιάννη Πρωτούλη και του Θάνου Τζήμερου. Το επεισόδιο έλαβε χώρα κατά τη συζήτηση του προ ημερησίας διατάξεως αιτήματος του Δήμου Αιγάλεω για παράταση ωραρίου εμπορικών καταστημάτων εν όψει του ανάμματος του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πόλη.

Ο κ. Πρωτούλης τοποθετήθηκε σχολιάζοντας τη “βιομηχανία εξαιρέσεων από το κανονικό ωράριο” που αναπτύσσεται σε βάρος των εμποροϋπαλλήλων με διάφορες αντίστοιχες αφορμές, ενημερώνοντας το σώμα ότι και ο τοπικός Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων διαφωνεί με την παράταση.

“Δεν γίνεται κανένας έλεγχος για κανένα ωράριο. Υποτίθεται ότι είστε και η παράταξη του “νόμου και της τάξης”, είπε προς την περιφερειακή αρχή. Ακολούθως, πήρε τον λόγο ο κ. Τζήμερος.

“Επειδή ο άεργος κομματικός υπάλληλος έβαλε πάλι την κασέτα, θα βάλω κι εγώ τη δική μου κασέτα. Ο νόμος και η τάξη προβλέπει αυτή τη διαδικασία”, είπε, ενώ ακούστηκαν χαρακτηρισμοί περί “σταλινοφασιστών” και ισχυρισμοί ότι το ΚΚΕ “θέλει να φέρει στην Ελλάδα τον εμφύλιο”.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών σε σχετικό ρεπορτάζ της, ο κ. Τζήμερος είχε προκαλέσει και προηγούμενες φορές στο συμβούλιο, με τον κ. Πρωτούλη να ζητά να ληφθούν μέτρα από το προεδρείο.

“Να καθόμαστε να υβριζόμαστε υπάκουα; Μπορεί ορισμένοι να θέλετε έναν γελωτοποιό αντικομμουνιστή να σας κάνει τη δουλειά. Δεν θα ανεχτούμε ξανά έναν ναζί με κοστούμι κάθε φορά να μας επιτίθεται», είπε προς την περιφερειακή αρχή, ξεκαθαρίζοντας ότι από πλευράς “Λαϊκής Συσπείρωσης”, “δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε αυτό τον κατά σύστημα εμετικό αντικομμουνισμό από αυτόν τον πολιτικάντη, που η δουλειά του είναι συγκεκριμένη: το ρουφιανιλίκι”.

Ακολούθησε νέο παραλήρημα του κ. Τζήμερου και δεύτερη διακοπή της συνεδρίασης. Ο κ. Πρωτούλης φανερά εκνευρισμένος κινήθηκε προς το σημείο όπου βρισκόταν ο κ. Τζήμερος. Κάποια στιγμή, ο κ. Πρωτούλης έσπρωξε μια κούπα με καφέ που βρισκόταν μπροστά από τον κ. Τζήμερο, λερώνοντας το σακάκι του.

Από το κινητό του τηλέφωνο ο δεύτερος κάλεσε την αστυνομία, ζητώντας την αυτόφωρη σύλληψη του κ. Πρωτούλη. Και ενώ η συνεδρίαση ξεκίνησε και πάλι, έφτασαν αστυνομικοί στην αίθουσα, με έναν να ζητά επίμονα: “Δείξτε μου τον μηνυόμενο”.

Εξηγώντας στους αστυνομικούς την κατάσταση, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χρ. Θεοδωρόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη, Β. Πάνου, παρότρυναν τον κ. Τζήμερο να αποφύγει τη διαδικασία του αυτόφωρου απέναντι σε έναν εκλεγμένο αιρετό.

Ο ίδιος επέμεινε, μέχρις ότου οι αστυνομικοί αποχώρησαν κατόπιν εντολής. Ο κ. Τζήμερος αποχώρησε με σκοπό να πάει να υποβάλει μήνυση.

Με την επανέναρξη του περιφερειακού συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος του σώματος, Θ. Σχινάς, τόνισε ότι το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να τοποθετηθεί στο αυτονόητο, δηλαδή να μην επιτρέπεται στην αστυνομία να παρεμβαίνει στη διάρκεια του συμβουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα