Βορίδης: Ακόμα κι αν η επιτροπή ειδικών εισηγούνταν γενικό lockdown, η κυβέρνηση θα πει "όχι"

,  19  2021
, 19 2021 NICK PALEOLOGOS / SOOC

"Είναι προχειρότητα να μιλάμε για υποχρεωτικότητα στους αστυνομικούς. Δεν είναι εύκολο να βρεις αστυνομικούς για να τους αντικαταστήσεις αν πάμε σε αναστολές" τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών.

Για τη διεύρυνση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού μίλησε το πρωί της Τρίτης (9/11) ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. «Θα δούμε την εξέλιξη στις άλλες κατηγορίες εργαζομένων σε σχέση με την υποχρεωτικότητα, μέσα στο επόμενο διάστημα» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι εξετάζουν σε πρώτο στάδιο την πιθανή εφαρμογή της σε υπαλλήλους front desk.

Χαρακτήρισε μάλιστα «προχειρότητα» την πρόταση για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας: «Δεν είμαστε προχειρατζήδες να κάνουμε ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι κάθε τρεις και λίγο. (..) Είναι προχειρότητα να μιλάμε για υποχρεωτικότητα στους αστυνομικούς. Δεν είναι εύκολο να βρεις αστυνομικούς για να τους αντικαταστήσεις αν πάμε σε αναστολές» είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

ADVERTISING

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμη ότι ακόμα κι αν η επιτροπή των ειδικών εισηγούνταν γενικό lockdown, η κυβέρνηση θα πει «όχι», καθότι υπάρχει το εμβόλιο.

«Η συντριπτική πλειοψηφία δε θα υποστεί καταστροφικώς συνέπειες σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό,  ελευθεριών γιατί κάποιοι, ενώ έχουν τη λύση, επιλεγούν να μην τη χρησιμοποιούν. Πλέον η επιτροπή απάντα όταν της τίθενται ερωτήματα…»

Υπάρχει διερωτήθηκε, σήμερα πολιτική δύναμη που λέει υποχρεωτικότητα με κυρώσεις σε όλους; Υπάρχει πολιτική δύναμη που υποστηρίζει το lockdown;

Το ΕΣΥ, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, έχει ενισχυθεί από την έναρξη της πανδημίας με 12.000 προσωπικό, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί άλλες 4.700 θέσεις. «Είναι μέρος του έκτακτου προσωπικού που είναι ήδη στα νοσοκομεία και θα γυρίσει σε μόνιμο σε όσους επιτύχουν στη διαδικασία (σ.σ του ΑΣΕΠ)» σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, «πήραμε 500 ΜΕΘ κι αυτή τη στιγμή είναι 1.100, δηλαδή 110% αύξηση στις ΜΕΘ… για να γίνει αυτό η απάντηση είναι ότι πήραμε προσωπικό, δεν γινόταν αλλιώς».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μάκης Βορίδης, Εμβόλιο κορονοϊού, Κορονοϊός, Covid-19, Lockdown
SHARE:

24Media Network