Βουλή: Ονομαστικές ψηφοφορίες μέσω κινητού για τους βουλευτές

Βουλή: Ονομαστικές ψηφοφορίες μέσω κινητού για τους βουλευτές
Το Κοινοβούλιο Eurokinissi

Σε ειδική πλατφόρμα από κινητό και τάμπλετ θα ψηφίζουν στις ονομαστικές ψηφοφορίες σε δύο εβδομάδες οι βουλευτές, ώστε να αποτραπεί ο συνωστισμός.

Εξ αποστάσεως θα γίνονται πλέον όλες οι ονομαστικές ψηφοφορίες, μέσων μίας ειδικής πλατφόρμας της Βουλής στην οποία θα συνδέονται οι βουλευτές είτε από το κινητό τους είτε με το κομπιούτερ τους και θα ψηφίζουν από οπουδήποτε βρίσκονται.

Αυτό αποφάσισε ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ώστε να αποτραπεί ο συνωστισμός βουλευτών και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η πανδημία του covid 19.

«Η κατάσταση έχει χειροτερέψει και τα πράγματα πλέον σοβαρεύουν με τον κορονοϊό. Διαπιστώθηκε ότι το σύστημα που εφαρμόσαμε, της σταδιακής προσέλευσης , ανά 20 λεπτά να ψηφίζουν 60 βουλευτές στις ονομαστικές ψηφοφορίες, δεν λειτούργησε. Στη τελευταία ψηφοφορία μέσα σε ενάμιση λεπτό ψήφισαν 140 βουλευτές», ανάφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, διευκρίνισε ότι η ειδική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη περίπου σε δύο εβδομάδες, καθώς μέχρι τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ασφαλούς ταυτοποίησης του βουλευτή χρήστη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την πρόταση για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία είχαν προτείνει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και στη Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίστηκε να τεθεί σε λειτουργία ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά πιο εύχρηστο για το βουλευτή.

Υπενθυμίζεται ότι το προσεχές διάστημα αναμένεται να κατατεθεί από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία σχετικά με τις 3 διακρατικές συμβάσεις που έχουν κατατεθεί στην Βουλή και αφορούν την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις σχέσεις της Ελλλάδας με την Βόρεια Μακεδονία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα