Το φάουλ Μητσοτάκη για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Το φάουλ Μητσοτάκη για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων
ΓΑΔΑ Eurokinissi

Πώς ο Πρωθυπουργός κατάφερε με μία μόνο φράση να προκαταλάβει απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για κρίσιμο ζήτημα.

Μία αποστροφή του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωτολογία του στην Βουλή την Παρασκευή πέρασε εντελώς απαρατήρητη αν και συνιστάν μείζον θεσμικό ζήτημα.

Μιλώντας για το θέμα των καμερών που θα τοποθετηθούν στις στολές των αστυνομικών, ο Πρωθυπουργός προέβλεψε ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα θα έχει ενστάσεις ή αντιρρήσεις και την ίδια ώρα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση σ’ αυτό! Στο αν δηλαδή θα στηρίξει μία απόφαση η οποία μπορεί να εναντιώνεται στις σχετικές γνωματεύσεις της αρμόδιας, ανεξάρτητης -και το τονίζουμε- Αρχής.

Είναι σαφές ότι όταν τεθεί πράγματι το ζήτημα των καμερών στις στολές των Αστυνομικών η Αρχή, ως απολύτως αρμόδια για το ζήτημα των Προσωπικών Δεδομένων, θα πάρει θέση ως οφείλει. Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά τόνισε ότι θα προχωρήσει ακόμα και αν η Αρχή διατυπώσει ενστάσεις, κάτι που όπως γίνεται αντιληπτό, όχι μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί αντιθεσμικό αλλά συνιστά ασέβεια προς το θεσμό των Ανεξάρτητων Αρχών και στο πρόσωπο του προέδρου της συγκεκριμένης Αρχής, του Επίτιμου Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κωνσταντίνου Μενουδάκου.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι το γάντι που πέταξε ο κ. Μητσοτάκης δεν το σήκωσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατά τη δευτερολογία του προτίμησε να μην θίξει την αντιθεσμική συμπεριφορά του Πρωθυπουργού και να εστιάσει σε άλλα θέματα, εξίσου σημαντικά πάντως.

Εδώ θα είναι καλό να φρεσκάρουμε τη μνήμη των αναγνωστών με δύο συγκεκριμένα στοιχεία:

1ον: Πολύ πρόσφατα, μόλις την Τετάρτη, ο επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, σε δήλωσή του στο News24/7 τόνισε οτι η Αρχή δεν μπορεί να επιτελέσει στο 100% το έργο της λόγω έλλειψης προσωπικού. Ιδού τι τόνισε επί λέξει: “Δυστυχώς, η Αρχή, που λειτουργεί επί είκοσι μήνες περίπου με ελλιπή συγκρότηση λόγω λήξης της θητείας ή αποχώρησης για διάφορους λόγους τακτικών και αναπληρωματικών μελών της, και με σημαντικές ελλείψεις στο προσωπικό, δεν έχει εκ των πραγμάτων δυνατότητες αυτεπάγγελτης παρέμβασης σε όλα τα θέματα που λαμβάνουν δημοσιότητα και αφορούν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών”.

2ον: Ο κ. Μητσοτάκης εκλέχθηκε τον Ιούλιο του 2019 γιατί ομνυούσε στο κράτος δικαίου και την ανεξαρτησία των θεσμών κατογορώντας την ίδια ώρα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε επιχειρήσει να διασαλεύσει τη συγκεκριμένη τάξη πραγμάτων θέλοντας να ελέγξει την ανεξάρτητη λειτουργία των θεσμών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα