Βουλή: Ολοκληρώνεται η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα

Βουλή: Ολοκληρώνεται η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα
Συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής Eurokinissi

Παρακολουθείστε ζωντανά την τρίτη μέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και με επίκεντρο τον πτωχευτικό κώδικα συνεχίζεται σήμερα, Κυριακή (25/10) για τρίτη και τελευταία μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που υπέβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και οι 85 βουλευτές της κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 8 το βράδυ και αμέσως μετά θα αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών.

Το πολιτικό ενδιαφέρον πάντως εστιάζεται στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών οι οποίες αναμένονται να ξεκινήσουν από το απόγευμα, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ρίχνει την αυλαία της συζήτησης.

Παρακολουθείστε ζωντανά τη συζήτηση:

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον πτωχευτικό κώδικα, με την κυβέρνηση να απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση δυσπιστίας, να καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ υποκρισία και προσπάθεια να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στις αγωνίες της κοινωνίας και να τον κατηγορεί ότι επί διακυβέρνησης του έβαλε ταφόπλακα στο νόμο Κατσέλη και στο προστατευτικό δίχτυ προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αντιτείνουν ότι ποτέ δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενώ κάνουν λόγο για νόμο έκτρωμα για τη ρύθμιση οφειλών που νομιμοποιεί την αρπαγή της περιουσίας των ελλήνων και οδηγεί στη πτώχευση τους πάντες, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους και νοικοκυριά .

Όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη (22/10) από βήματος της Βουλής: “Με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα.

Τον νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών.Τον νόμο της άμεσης ρευστοποίησης της περιουσίας τους.Τον νόμο που μετά από οκτώ χρόνια προστασίας εντός των μνημονίων, έρχεται να άρει της προστασία της πρώτης κατοικίας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Δε θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε τη προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες στα μουλωχτά.Σαν τους κλέφτες.Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση. Να αναγκαστεί να έρθει και ο κύριος Μητσοτάκης, που κρύβεται.Να έρθει και να μας εξηγήσει κύριε υπουργέ, γιατί σας υπερασπίζεται και ποια είναι τα συμφέροντα και οι λόγοι εκείνοι που επιβάλουν εν μέσω πανδημίας να νομοθετείτε την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη ρευστοποίηση της περιουσίας των αδύναμων συμπολιτών μας”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα