Βουλή: Ψηφίστηκαν τα μέτρα για τους πυρόπληκτους και οι ρυθμίσεις για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Συγκέντρωση για τα θύματα από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική στο Σύνταγμα
Συγκέντρωση για τα θύματα από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική στο Σύνταγμα EUROKINISSI

Η τροπολογία με τα μέτρα οικονομικής στήριξης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα. εκτός από το ΚΚΕ που δήλωσε "παρών".

Ψηφίστηκαν στη Βουλή οι διατάξεις για τη στήριξη των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, καθώς και η τροπολογία για τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων που είχαν κατατεθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείο Παιδείας "Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις".

Κατά την ψηφοφορία που προηγήθηκε τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:

  • Η τροπολογία για την επιδότηση ανεργίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 ψηφίστηκε ομόφωνα.
  • Η τροπολογία με τα μέτρα οικονομικής στήριξης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα. εκτός από το ΚΚΕ που δήλωσε "παρών".
  • Η τροπολογία με τις "επείγουσες ρυθμίσεις για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας", ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ που δήλωσε "παρών" και της Χρυσής Αυγής που δήλωσε "όχι".
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φωτιά στο Μάτι: Να ανοίξουν οι φάκελοι – 41 χρόνια αυθαίρετο το κτίσμα όπου πέθαναν 26 άνθρωποι

Αυθαίρετα: Με κριτήρια οι κατεδαφίσεις - Από Δευτέρα οι πρώτες 100

Εφάπαξ ενίσχυση πυρόπληκτων: 602 αιτήσεις κατά την πρώτη μέρα της διαδικασίας

ADVERTISING

SHARE: