Ν. Βούτσης: “Επιστημονική και πολιτική αυθαιρεσία” τα περί αναδρομικών στους βουλευτές

Ν. Βούτσης: “Επιστημονική και πολιτική αυθαιρεσία” τα περί αναδρομικών στους βουλευτές
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης Eurokinissi

Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής, καθώς έσπευσαν να βγάλουν ανακοινώσεις ότι δεν αποδέχονται τα αναδρομικά χωρίς να ζητήσουν ενημέρωση από την Βουλή.

“Επιστημονική και πολιτική αυθαιρεσία” χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επιστροφή αναδρομικών σε βουλευτές με βάση την πρόσφατη επιστροφή αναδρομικών σε δικαστικούς. Όπως τόνισε ο Ν. Βούτσης, ήδη από το 2009 με νόμο έχουν αποσυνδεθεί οι αποζημιώσεις των βουλευτών από την αποζημίωση του προέδρου του Άρειου Πάγου. Ο Ν. Βούτσης έκανε λόγο για “προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων” εκ μέρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία έσπευσαν να δηλώσουν ότι παραιτούνται από τα αναδρομικά.

Μάλιστα, ο Ν. Βούτσης έκανε χαρακτηριστικά λόγο για “συστηματάκι” σημειώνοντας ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ζήτησαν ενημέρωση από την Βουλή πριν βγάλουν ανακοινώσεις. “Σιγά μην υπάρξει κανείς που θα πει ότι αυτοί οι καλοί άνθρωποι του παλιού πολιτικού συστήματος παραιτούνται από τα αναδρομικά κι ήρθαν οι Αριστεροί να τα αρπάξουν” συμπλήρωσε σε υψηλούς τόνους ο Ν. Βούτσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα