Χαρδαλιάς: Ετοιμαζόμαστε για κάθε πιθανό σενάριο

Χαρδαλιάς: Ετοιμαζόμαστε για κάθε πιθανό σενάριο
O Νίκος Χαρδαλιάς Eurokinissi

Για τους επιδημιολογικούς κινδύνους που παραμονεύουν και τον φόβο "μην αισθανθούμε υπέρμετρη ασφάλεια" αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

“Ετοιμαζόμαστε για κάθε πιθανό σενάριο και είμαστε σε κατάσταση επιφυλακής”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς όπως είπε: “Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάσταση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο”

Σε ό,τι αφορά στις αφίξεις τουριστών και άλλους ενδεχόμενους επιδημιολογικούς κινδύνους, ο κ. Χαρδαλιάς εκφράζει τον φόβο του ” μην αισθανθούμε υπέρμετρη ασφάλεια” και αναφέρει ότι σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις που είχε στη διάθεσή του, ο αριθμός των νεκρών από την νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, υπολογιζόταν σε 13.000.

“Αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ από όλα είναι ο “κακός” εαυτός μας. Μήπως τα ελάχιστα νέα κρούσματα, τα οποία είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάναμε όλους αυτούς τους μήνες, μας κάνουν να νιώσουμε μια υπέρμετρη ασφάλεια, να πιστέψουμε ότι η πανδημία βρίσκεται πλέον οριστικά και αμετάκλητα πίσω μας και ότι δεν χρειάζεται να τηρούμε τα ενδεδειγμένα ανά περίπτωση μέτρα ατομικής προστασίας. Αν συνεχίσουμε να τηρούμε πιστά τους κανόνες θα είμαστε σε θέση να ελέγξουμε καλύτερα την κατάσταση όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις” τονίζει ο κ. Χαρδαλιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα