Υποκλοπές: Και τρίτη έρευνα ξεκινά η Δικαιοσύνη – Αφορά σε απόρρητα έγγραφα

Υποκλοπές: Και τρίτη έρευνα ξεκινά η Δικαιοσύνη – Αφορά σε απόρρητα έγγραφα
Ο Άρειος Πάγος Eurokinissi

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή είναι δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Νέα εισαγγελική έρευνα που αυτή τη φορά θα διενεργηθεί από τον ίδιο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισιδ. Ντογιάκο, ξεκινά η ελληνική Δικαιοσύνη για σκέλος των παρακολουθήσεων, που έχουν προκαλέσει πολιτικούς τριγμούς.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή είναι δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Πρόκειται για άλλο σκέλος σε σχέση με τις καθ’ αυτές παρακολουθήσεις , οι οποίες ήδη βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός θα εξετάσει αν υπήρξε πράγματι διαρροή συγκεκριμένων στοιχείων, μέσα στα οποία συγκαταλέγονται άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα που αφορούν -όπως επισημαίνεται- «τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Η απόφαση να αναλάβει ο Ισιδ. Ντογιάκος τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, ήλθες εξαιτίας της σπουδαιότητας της υπόθεσης που σχετίζεται άμεσα με θέματα εθνικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα