Υπόθεση Λιγνάδη: Μαξίμου στηρίζει Μενδώνη δια του αδειάσματος- Μέτωπο με τους ηθοποιούς 

Υπόθεση Λιγνάδη: Μαξίμου στηρίζει Μενδώνη δια του αδειάσματος- Μέτωπο με τους ηθοποιούς 
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη @2021 ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει επικοινωνιακό φάουλ από Μενδώνη στο θέμα Λιγνάδη, τα βάζει με τον “αριστεροκρατούμενο χώρο των καλλιτεχνών” και κάνει παραλληλισμούς με QAnon  

Στήριξη του Μαξίμου στη Λίνα Μενδώνη δια του αδειάσματος: Η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας λάθος επικοινωνιακούς χειρισμούς στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, υπερασπίζεται στην ουσία την υπουργό Πολιτισμού, η οποία παρά τις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει αυτή τη στιγμή την πόρτα της παραίτησης.

Εξάλλου η περίφημη συνέντευξη τύπου όπως είχε γράψει το News 24/7, δόθηκε κατ εντολήν Μαξίμου, το οποίο ξεδιπλώνει τώρα τη στρατηγική της αντεπίθεσης, ελπίζοντας ότι μέσα στην εβδομάδα και με αποκορύφωμα τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη στη Βουλή, θα έχει καταφέρει να “μαζέψει” επικοινωνιακά το θέμα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει πρωτοβουλίες για τη συνολική αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης, παίζοντας το χαρτί του “θεσμικού προφίλ” και κατηγορώντας ταυτόχρονα το ΣΥΡΙΖΑ για βούρκο και για λασπολογία αντίστοιχη με την συνωμοσιολογία QAnon, την οποία υποστηρίζουν οπαδοί του Τραμπ που μάλιστα είχαν εμπλακεί και στην εισβολή στο Καπιτώλιο.

Ταυτόχρονα η ΝΔ, μετά την αρχική αμηχανία για την ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, βάζει πλέον στο στόχαστρο τον καλλιτεχνικό χώρο, τον οποίο ο διευθυντής του γραφείου τύπου του κυβερνώντος κόμματος Νίκος Ρωμανός χαρακτήρισε “αριστεροκρατούμενο”.

Με αφορμή δε δηλώσεις ηθοποιών πως ήταν γνωστή η δράση Λιγνάδη στο χώρο, στελέχη της ΝΔ επιρρίπτουν ευθύνες στους συναδέλφους του γιατί δεν είχαν αντιδράσει εφόσον ήταν κοινό μυστικό οι βιασμοί ανηλίκων. Ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζονται την κ. Μενδώνη, που υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε και πως ο σκηνοθέτης- ηθοποιός την ξεγέλασε με την υποκριτική του τέχνη, όταν τελικά έμαθε τις φρικτές φήμες και επέλεξε να ρωτήσει τον ίδιο και όχι να ερευνήσει το ζήτημα.

“Η αλήθεια δεν φτάνει να λέγεται αλλά πρέπει να λέγεται και στην σωστή στιγμή. Η κα Λίνα Μενδώνη ως ΥΠΠΟ ξεμπλόκαρε όλες τις μεγάλες Επενδύσεις που ήταν εκεί σταματημένες χρόνια. Εξ ου και το μίσος της Αριστεράς εναντίον της. Την θεωρώ εξαιρετική συνάδελφο”, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, συνδυάζοντας την επίσημη και την ανεπίσημη γραμμή της ΝΔ με στόχο τη συσπείρωση του δεξιού ακροατηρίου.

Ταυτόχρονα, ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας θέλησε να ξεκαθαρίσει χθες ότι ουδέποτε ο κ. Μητσοτάκης είχε δάσκαλο ορθοφωνίας τον κ. Λιγνάδη, παρά τα όσα κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ενώ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος κάρφωσε την κ.Μενδώνη, κάνοντας λόγο (ΣΚΑΙ) “για αποτυχημένη επιλογή του υπουργείου Πολιτισμού”.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ πάντως εξέφρασε την άποψη ότι η κ. Μενδώνη έπρεπε να παραιτηθεί.

Σημειωτέον ότι η συνεργάτης της κ. Μενδώνη. Άννα Παναγιωταρέα, θα βρίσκεται για ένα διάστημα εκτός υπουργείου Πολιτισμού, λόγω ατυχήματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα