Υπουργείο Εργασίας: Η μέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ολοκαυτώματος των Ρομά

Υπουργείο Εργασίας
Υπουργείο Εργασίας EUROKINISSI

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με αφορμή την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά, δεσμεύεται ότι θα εντατικοποιήσει τις δράσεις για την καταπολέμηση των διακρίσεων.

«Η σημερινή μέρα, 2 Αυγούστου, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ολοκαυτώματος των Ρομά (Porrajmos-Ποράιμος), ενός ακόμα εγκλήματος από το μακρύ κατάλογο των φρικαλεοτήτων του ναζισμού. Είναι μια μέρα μνήμης και περισυλλογής, μια υπενθύμιση ότι το φυλετικό μίσος και ο ολοκληρωτισμός προκαλούν ανείπωτες θηριωδίες», επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 75 χρόνων από το ολοκαύτωμα των Ρομά.

«Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, με αφορμή τη μέρα αυτή, δεσμεύονται ότι θα εντατικοποιήσουν τις δράσεις της πολιτείας για την καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού που υφίστανται οι Έλληνες Ρομά», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υπουργείο Εργασίας, Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ημέρα Μνήμης: Σαν σήμερα 2 Αυγούστου το Ολοκαύτωμα των Ρομά

SHARE:

24Media Network