Αμφίπολη: Επισκέψιμος από το 2021 ο τύμβος Κάστα

Αμφίπολη: Επισκέψιμος από το 2021 ο τύμβος Κάστα
Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, επισκέφθηκε τον Τύμβο Καστά Eurokinissi

Η κυβέρνηση επιδιώκει την επίσπευση των χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης των εργασιών στον Τύμβο Καστά, σύμφωνα με τη Λίνα Μενδώνη.

Ο αρχαιολογικός χώρος στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη θα είναι επισκέψιμος από το 2021, σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με voria.gr το έργο τρέχει σε υψηλούς ρυθμούς εδώ και αρκετούς μήνες και το χρονοδιάγραμμα μέχρι πρόσφατα προέβλεπε ότι το 2022 ο αρχαιολογικός χώρος θα μπορεί να είναι επισκέψιμος για ειδικές ομάδες κοινού, ώστε 5-6 επισκέπτες ανά ομάδες να επισκέπτονται το ταφικό μνημείο.

Ωστόσο, μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό, η κα Μενδώνη τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την επίσπευση των χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης των εργασιών στον Τύμβο Καστά.

Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2019 ολοκληρώθηκε η μεταφορά 330 αρχιτεκτονικών μελών (μεγάλα κομμάτια μαρμάρου) τα οποία ήταν στοιβαγμένα εκεί που βρίσκεται το Λιοντάρι της Αμφίπολης και τα οποία, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ανήκουν στον περίβολο του ταφικού μνημείου. Ήδη, τα 300 κομμάτια μεταφέρθηκαν πάνω στον τύμβο, ενώ τα υπόλοιπα μένει να ταυτιστούν στις θέσεις που πρέπει.

Στο τελικό στάδιο του έργου, εφόσον υπάρξει η απαραίτητη χρηματοδότηση, αναμένεται να εγκατασταθεί το Λιοντάρι της Αμφίπολης στην κορυφή του τύμβου.

Πριν από λίγες ημέρες, εξάλλου, βρέθηκε στην Αμφίπολη κλιμάκιο ειδικών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να επισπευθούν οι εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα