Δολοφονία Φλόιντ: Ο Banksy “βάζει φωτιά” στην αμερικάνικη σημαία και ανάβει ένα κερί

Δολοφονία Φλόιντ: Ο Banksy “βάζει φωτιά” στην αμερικάνικη σημαία και ανάβει ένα κερί
Instagram (Banksy)

Εύστοχος και λιτός όπως πάντα, ο Banksy παίρνει θέση για το επίκαιρο θέμα των ημερών: την εξέγερση των μαύρων με αφορμή τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ.

Ο αινιγματικός ακτιβιστής Banksy “ξαναχτυπά” με μία δημοσίευση στo Instagram, όπου εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους εξεγερμένους στις ΗΠΑ, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.

Αυτή τη φορά ο Baksy πέρα από το έργο του, που αποτελείται από την εικόνα μίας αμερικάνικης σημαίας που παίρνει φωτιά και ένα αναμμένο καντήλι στη μνήμη όλων των μαύρων που έχουν χάσει άδικα τη ζωή τους από το “σύστημα των λευκών”, μοιράστηκε με το κοινό του και μερικές σκέψεις-σημειώσεις. 

Το μήνυμα του Banksy:

“Αρχικά σκέφτηκα ότι θα έπρεπε απλά να βγάλω τον σκασμό και να ακούσω τι έχουν να πουν οι μαύρο για αυτό το θέμα. Αλλά γιατί να το κάνω; Δεν είναι δικό τους πρόβλημα, είναι δικό μου. Οι έγχρωμοι άνθρωποι αποτυγχάνουν λόγω του συστήματος. Του λευκού συστήματος

Είναι σαν ένας σπασμένος σωλήνας που πλημμύρισε το διαμέρισμα αυτών που μένουν στον από κάτω όροφο. Αυτό το ελαττωματικό σύστημα καταστρέφει τη ζωή τους, αλλά δεν είναι δική τους δουλειά να το διορθώσουν. Δεν μπορούν – κανένας δεν θα τους αφήσει να μπουν στο διαμέρισμα του επάνω ορόφου. 

Αυτό είναι ένα πρόβλημα των λευκών και αν οι λευκοί δεν το διορθώσουν, κάποιος θα πρέπει να έρθει στον επάνω όροφο και να κλωτσήσει την πόρτα.

Instagram (Banksy)

Instagram (Banksy)

Instagram (Banksy)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα