Doctor Who: Ο Ncuti Gatwa θα αντικαταστήσει τη Jodie Whittaker – O πρώτος μαύρος ηθοποιός που θα υποδυθεί το ρόλο

Doctor Who: Ο Ncuti Gatwa θα αντικαταστήσει τη Jodie Whittaker – O πρώτος μαύρος ηθοποιός που θα υποδυθεί το ρόλο
Ncuti Gatwa AP

Ο σταρ της πετυχημένης σειράς του Netflix "Sex Education", Ncuti Gatwa, είναι ο νέος "Doctor Who". Πρόκειται για τον πρώτο μαύρο ηθοποιό που θα ενσαρκώσει το ρόλο.

Τα ηνία από την Jodie Whittaker θα πάρει ο ηθοποιός Ncuti Gatwa καθώς, όπως ανακοίνωσε το BBC, θα είναι ο νέος “Doctor Who”.

Ο 29χρονος ηθοποιός, που έγινε ευρέως γνωστός από τη συμμετοχή του στη σειρά του Netflix, “Sex Education”, θα είναι ο 14ος “γιατρός” της σειράς, αλλά και ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που θα ενσαρκώσει το ρόλο.

“Δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να περιγράψουν το πώς νιώθω. Ένα κράμα βαθιάς τιμής, ενθουσιασμού και φυσικά λίγο φόβου. Αυτός ο ρόλος και η παράσταση σημαίνουν τόσα πολλά για τόσους πολλούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου. Καθένας από τους απίστευτα ταλαντούχους προκατόχους μου έχει χειριστεί αυτή τη μοναδική ευθύνη και προνόμιο με τη μέγιστη φροντίδα. Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνω το ίδιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά στις πρώτες του δηλώσεις.

“Ο Russell T Davies είναι σχεδόν εξίσου εμβληματικός με τον ίδιο τον Doctor και το να μπορείς να συνεργαστείς μαζί του είναι ένα όνειρο που μόλις έγινε πραγματικότητα. Το γράψιμό του είναι δυναμικό, συναρπαστικό, απίστευτα έξυπνο και γεμάτο ανατροπές. Για τον ηθοποιό, πρόκειται για μία παιδική χαρά”, συμπλήρωσε.

Η ανακοίνωση της επιλογής του 29χρονου ηθοποιού έγινε λίγες ώρες πριν από τα φετινά τηλεοπτικά βραβεία Bafta στα οποία ο Ncuti Gatwa είναι υποψήφιος για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε κωμικό πρόγραμμα.

Είναι η τρίτη συναπτή χρονιά που είναι υποψήφιος, ενώ έχει ήδη κερδίσει το σκωτσέζικο Bafta και ένα Rose d’Or για τον ίδιο ρόλο.

Θα προβληθεί ακόμη ένα επεισόδιο, το φθινόπωρο, με την Whittaker ως “Doctor Who”, την πρώτη γυναίκα που έπαιξε το ρόλο σε συνεχή βάση.

Ήταν μια κίνηση που έδωσε αρχικά υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, αλλά προκάλεσε επίσης αντιδράσεις από ορισμένους θαυμαστές, που θεώρησαν ότι ο χαρακτήρας έπρεπε να είναι πάντα άντρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα