Είδαμε το “Red Notice” στο Netflix και ακόμη “κλαίμε” τα 118 λεπτά της ζωής μας που “χάσαμε”

Είδαμε το “Red Notice” στο Netflix και ακόμη “κλαίμε” τα 118 λεπτά της ζωής μας που “χάσαμε”
Netflix

Η άποψή μας για την ταινία που βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού στο Netflix.

Η αλήθεια είναι πως σπάνια βλέπω περιπέτειες με φανταχτερά ονόματα στους πρωταγωνιστικούς τίτλους (Ντουέιν Τζόνσον, Ράιαν Ρέινολντς και Γκαλ Γκαντότ) και πολυδιαφημισμένα πανάκριβα μπάτζετ. Ωστόσο, η ταινία “Red Notice” ήταν -και είναι- “κολλημένη” στις δύο πρώτες πιο δημοφιλείς ταινίες της ψηφιακής πλατφόρμας του Netflix από την ημέρα σχεδόν της πρεμιέρας της, στις 12 Νοεμβρίου, και αυτό από μόνο του με έπεισε πως ίσως δω το κάτι… διαφορετικό.

Κάπως έτσι έπεσα στην παγίδα της καλής διαφήμισης μίας παραγωγής το κόστος της οποίας ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια δολάρια(!). Μια παγίδα αρκούντως καλοστημένη, καθώς η ταινία αυτή ήταν ένα μετριότατο αναμάσημα των ταινιών του είδους της σε φανταχτερό περιτύλιγμα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, δηλαδή από την υπόθεση

Η ταινία ακολουθεί τον Τζον Χάρτλι (Ντουέιν Τζόνσον), ο οποίος αναλαμβάνει για λογαριασμό της Ιντερπόλ να συλλάβει τους πιο περιζήτητους ληστές τέχνης για τους οποίους η Ιντερπόλ έχει εκδώσει κόκκινο συναγερμό, το ανώτερο ένταλμα για την καταδίωξη και τη σύλληψη των μεγαλύτερων καταζητούμενων του κόσμου. Η καταδίωξη τον βρίσκει στη μέση μιας επικίνδυνης ληστείας, όπου αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν επίδοξο απατεώνα, τον Νόλαν Μπουθ (Ράιαν Ρέινολντς) με στόχο να πιάσουν την πιο περιζήτητη ληστή έργων τέχνης, με το όνομα “The Bishop” (Γκαλ Γκαντότ).

Η ταινία “Red Notice” ήταν -και είναι- “κολλημένη” στις δύο πρώτες πιο δημοφιλείς ταινίες της ψηφιακής πλατφόρμας του Netflix από την ημέρα σχεδόν της πρεμιέρας της, στις 12 Νοεμβρίου, και αυτό από μόνο του με έπεισε πως ίσως δω το κάτι... διαφορετικό. Jordan Strauss/Invision/AP


Η περιπέτεια αυτή που σκηνοθετεί ο Ρόσον Μάρσαλ Θούρμπερ (DodgeBall: A True Underdog Story, We the Millers, Skyscraper κ.ά) “ταξιδεύει” τους τρεις πρωταγωνιστές σε όλο τον κόσμο (μέσα σε μουσεία της Ρώμης, σε φυλακές της Ρωσίας πάνω στα όρη στα άγρια βουνά, σε αρένες ταυρομαχιών στην Ισπανία, σε ζούγκλες της Νότιας Αμερικής) και ακόμα χειρότερα…τους αναγκάζει να είναι διαρκώς ο ένας μαζί με τον άλλον.

Ωστόσο, τι έφταιξε και στην ταινία αυτή πήγαν όλα λάθος;

Καταρχάς δεν υπάρχει τίποτα το πρωτότυπο. Χιλιοειδωμένες σκηνές δράσης που ξέρουμε ακριβώς τι κατάληξη θα έχουν, αναμενόμενες ανατροπές που πολλές φορές υποτιμούν τη νοημοσύνη του θεατή, ερμηνείες τόσο κλισέ που πιστεύεις πως είναι κοπιαρισμένες από άλλες ταινίες του είδους, ανύπαρκτη χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών και -το χειρότερο- υποτυπώδες χιούμορ που κάνει μετά βίας το χειλάκι σου να χαμογελάσει.

Συμπερασματικά;

Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι. Επιλέξτε να δείτε κάτι άλλο στη δημοφιλή ψηφιακή πλατφόρμα του Netflix και μη χαραμίσετε τα πολύτιμα λεπτά της ζωής σας στην ταινία αυτή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα